Ρουμπινί: Η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα αμέσως μετά τις εκλογές γιατί είναι βουτηγμένη στα χρέη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σε γεωπολιτικό επίπεδο, ο Ν. Ρουμπινί προειδοποίησε ότι ο «ψυχρός πόλεμος» ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει σε κατακερματισμό της παγκόσμιας οικονομίας και αποπαγκοσμιοποίηση

Τον τίτλο του ως «Κασσάνδρα» επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, με αφορμή και την παρουσίαση του βιβλίου του «Μεγάλες Απειλές».

Στη συζήτηση που είχε με τον Σωτήρη Νίκα, επικεφαλής του Bloomberg News στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο διάσημος οικονομολόγος έκανε λόγο για τεράστιες νέες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα.

Ο Ν. Ρουμπινί τόνισε ότι η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι οι προκλήσεις δεν είναι μόνο οικονομικές ή πολιτικές, αλλά πολλές και διαφορετικές, τόσο γεωπολιτικές όσο και τεχνολογικές, με αφορμή και την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης.

«Μιλάμε για μια παγκόσμια πολυκρίση», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι σε αυτήν περιλαμβάνονται και οι φυσικές καταστροφές εξαιτίας του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Οσο διαρκεί αυτή η πολυκρίση, τα χρέη των χωρών θα μεγαλώνουν και θα αυξάνεται ο πληθωρισμός, με αποτέλεσμα τη ραγδαία άνοδο του λαϊκισμού τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ».

Σε γεωπολιτικό επίπεδο, ο κ. Ρουμπινί προειδοποίησε ότι ο «ψυχρός πόλεμος» ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει σε κατακερματισμό της παγκόσμιας οικονομίας και αποπαγκοσμιοποίηση.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Νουριέλ Ρουμπινί είπε ότι κατέγραψε αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα τελευταία τρία χρόνια, αναδιαρθρώνοντας τις τράπεζες, αν και θα πρέπει να κάνει περισσότερα στο θέμα της γραφειοκρατίας, ενώ προέβλεψε ότι η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα αμέσως μετά τις εκλογές γιατί είναι βουτηγμένη στα χρέη.

O γνωστός οικονομολόγος επανέλαβε επίσης τη γνωστή θέση του ότι, καθώς η Κίνα αποκτά μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας ηγεμονίας, το δολάριο θα χάσει τη θέση του ως παγκόσμιο νόμισμα.

Οσον αφορά την κλιματική αλλαγή, ο «Dr Doom» τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί ευσεβείς πόθοι, αλλά οι κυβερνήσεις κινούνται πολύ αργά και χωρίς τον απαιτούμενο συντονισμό για να καταπολεμήσουν τους κινδύνους. Επίσης συνέδεσε την κλιματική αλλαγή με την πανδημία του κορωνοϊού, εκτιμώντας πως η καταστροφή του
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα