Ρουκέτες κατά του Ισραήλ στο Γκολάν: Αντίποινα με βομβαρδισμό ακόμα και της Δαμασκού

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Συνεχίζεται ο ιδιότυπος πόλεμος φθοράς με επίκεντρο το Γκολάν

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν το βράδυ του Σαββάτου από τη Συρία προς το Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, έπειτα από παρόμοια εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο τις τελευταίες ημέρες και εν μέσω της αυξανόμενης βίας στη Μέση Ανατολή και τα αντίποινα έφτασαν μέχρι την Δαμασκό.

Μια από τις ρουκέτες «έπεσε σε ένα έρημο μέρος στο νότιο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν», περιοχή που έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, ανέφερε ο στρατός σε σύντομη ανακοίνωση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο στρατός είχε δηλώσει προηγουμένως ότι προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν στην περιοχή αυτή.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen είχε μεταδώσει πως οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς (σ.σ. ο ένοπλος βραχίονας της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ) ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών προς τα υψίπεδα του Γκολάν.

Το ισραηλινό πυροβολικό έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες εδάφη της Συρίας σε αντίποινα για τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν προς το νότιο τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν (σ.σ. το οποίο έχει προσαρτήσει το Ισραήλ).

«Το πυροβολικό έπληξε την περιοχή της Συρίας από την οποία εκτοξεύτηκαν ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος», αναφέρει η λακωνική ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Εκτοξεύτηκαν συνολικά έξι ρουκέτες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, με αποτέλεσμα να ηχήσουν προειδοποιητικές σειρήνες σε διάφορες τοποθεσίες.

 

Την ίδια στιγμή αναφορές για εκρήξεις στα περίχωρα της πρωτεύουσας Δαμασκού, μετέδωσαν τα ξημερώματα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Συρία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/rouketes-kata-tou-israil-sto-gkolan-antipoina-me-vomvardismo-akoma-kai-tis-damaskou/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα