Ρολάν Γκαρός: Τα αίτια της ήττας του Στέφανου Τσιτσιπά από τον Βαβρίνκα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΕΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα 5 ωρών κόντρα στον Ελβετό Σταν Βαβρίνκα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε το Ρολάν Γκαρός στη φάση των «16».

Ήταν ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο μέχρι τέλους το ενδιαφέρον των φιλάθλων, και φυσικά ήταν το μεγαλύτερο έως τώρα σε διάρκεια στο φημισμένο γκραν σλαμ του τένις (για την ακρίβεια, διήρκεσε 5 ώρες και 9 λεπτά).

Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τους Έλληνες φιλάθλους -που πλέον δείχνουν να παρακολουθούν με ιδιαίτερη… ζέση αγώνες τένις- ωστόσο ο 20χρονος (γίνεται 21 ετών τον Αύγουστο) τενίστας έδειξε ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Πού οφείλεται, όμως, η ήττα του Στέφανου Τσιτσιπά από τον νικητή του Ρολάν Γκαρός το 2015 και φιναλίστ το 2017, Σταν Βαβρίνκα;

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αναφέρει ο θυμόσοφος λαός, ωστόσο στην περίπτωση του χθεσινού αγώνα για τη φάση των «16» του Ρολάν Γκαρός είναι αμείλικτοι.

Τα highlights του αγώνα Τσιτσιπά-Βαβρίνκα:

Τα πολλά χαμένα μπρέικ πόιντ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια του επικού αγώνα είχε 27 μπρέικ πόιντ στο σερβίς του αντιπάλου του, ωστόσο μόνο πέντε φορές κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Βαβρίνκα. Το ακόμα χειρότερο είναι στο καθοριστικό πέμπτο σετ ο Τσιτσιπάς είχε 8 μπρέικ πόιντ και δεν κατάφερε να πάρει το γκέιμ σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις!

Και εδώ μπαίνει το ζήτημα της πείρας. Ο 34χρονος Βαβρίνκα, με τρεις τίτλους γκραν σλαμ στην καριέρα του, ένα Ρολάν Γκαρός (2015), ένα Australian Open (2014) και ένα US Open (2016), απέδειξε στα κρίσιμα σημεία πόσο μετράει η εμπειρία στο τένις.

Άλλωστε, το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Ελβετός τενίστας μετά το το τέλος του αγώνα: «O Στέφανος είχε πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι (σ.σ.: εννοώντας τα 22 μπρέικ πόιντ που έχασε ο Τσιτσιπάς), αλλά κατάφερα να μείνω δυνατός στο πνεύμα τις κρίσιμες στιγμές», είπε χαρακτηριστικά ο Βαβρίνκα.

Το ματς πόιντ στη γραμμή
Ο Ελβετός τενίστας δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τύχη στον τελευταίο πόντο του ματς, όταν η μπάλα τού έκανε το χατίρι και βρήκε έστω και ελάχιστα τη γραμμή. «Η εμπειρία μου είναι τέτοια που κατάφερα να παίξω το τένις που ξέρω στο πέμπτο σετ, αλλά νομίζω ότι αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν ένα εκατοστό. Ξέρουμε όλοι ότι η μπάλα θα μπορούσε να είναι άουτ στο ματς πόιντ, αλλά χτύπησε στη γραμμή. Όπως επίσης ξέρουμε όλοι ότι θα μπορούσε (σ.σ.: ο Τσιτσιπάς) να κερδίσει το παιχνίδι. Δυστυχώς για εκείνον, κέρδισα εγώ σήμερα».

Τα επόμενα ραντεβού του Τσιτσιπά μέχρι το Γουίμπλεντον
Όπως και να ’χει πάντως, πλέον το Ρολάν Γκαρός (και το… χώμα) αποτελεί παρελθόν για τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Έλληνα τενίστα να στρέφει την προσοχή του στο επικείμενο γκραν σλαμ του Γουίμπλεντον (ξεκινά την 1η Ιουλίου).

Μέχρι τότε, υπάρχουν 6 μικρότερα τουρνουά που διεξάγονται σε χόρτο και ο Στέφανος θα αγωνιστεί σίγουρα σε δύο: στο «250άρι» Libema Open, που διεξάγεται από τις 10 έως τις 16 Ιουνίου, και στο «500άρι» Queen’s Club του Λονδίνου, που διεξάγεται από τις 17 έως τις 23 Ιουνίου και θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε ενόψει Γουίμπλεντον.

Στο Libema Open θα έχει αντιπάλους (μέχρι τώρα) τον Βέλγο Γκοφέν, τον Αυστραλό Ντε Μινόρ και τον Αμερικανό Τιαφόε, ενώ στο Queen’s Club μεταξύ των αντιπάλων του θα είναι ο Νοτιοαφρικανός Αντερσον, ο Αργεντινός Ντελ Πότρο, ο Κροάτης Τσίλιτς, ο Καναδός Ράονιτς και ο… Βαβρίνκα που τον απέκλεισε από το Ρολάν Γκαρός.
Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα