‘Ρεσάλτο’ ελληνικών ειδικών δυνάμεων σε ρωσικό πλοίο στη Μεσόγειο

13/1/21 | 0 | 0 | 472 εμφανίσεις

 

Ειδικές δυνάμεις από τη φρεγάτα F-459 Αδρίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έκαναν έφοδο στο φορτηγό πλοίο «Adler» κατηγορίας Ro-Ro, που έπλεε υπό ρωσική σημαία στη Μεσόγειο, γράφει ρωσικό δημοσίευμα που αναφέρεται στην Άμυνα’.

Οι δυνάμεις του ελληνικού στρατού  διενήργησε επιθεώρηση στο πλοίο, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ειρήνη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την παρακολούθηση του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών για προμήθειες όπλων στη Λιβύη.

Αυτό ανακοινώθηκε από την αποστολή της ΕΕ στις 11 Ιανουαρίου 2021.Πρέπει να σημειωθεί ότι το “Adler” (IMO: 9179854, MMSI: 273414440) είναι νηολογημένο στην Αγία Πετρούπολη.

Διευκρινίζεται ότι η φρεγάτα F-459 Αδρίας (σε λειτουργία από το 1994) έχει ήδη κάνει την 63η έξοδο στη θάλασσα ως μέρος της παραπάνω αποστολής (συμμετέχουν 27 χώρες). Ταυτόχρονα, οι στρατιωτικές και εμπορικές εταιρείες βρίσκουν αμοιβαία κατανόηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκε τίποτε επί του πλοίου και συνέχισε την πορεία του.

Σύμφωνα με διεθνείς πηγές πλοήγησης το πλοίο «Adler» στις 7 Ιανουαρίου βρισκόταν κοντά στο αιγυπτιακό λιμάνι της Αλεξάνδρειας.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν εκτεταμένες εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου.

Η Μόσχα πωλεί στο Κάιρο ατμομηχανές και βαγόνια για σιδηροδρόμους, σιτηρά και όπλα. Το 2021, η Ρωσία θα αρχίσει να κατασκευάζει πυρηνικούς σταθμούς στην Αίγυπτο.

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας