Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία μετά την κατάρρευση της τουρκικής λίρας: Σε πανικό ο Ερντογάν ξεκινάει ‘τυφλούς αποκεφαλισμούς’ με τους πολίτες απέναντί του, καθώς θα αδυνατούν να προμηθευτούν, ακόμη και βασικά αγαθά!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σε πανικό βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος βλέπει την τουρκική οικονομία να έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα και το χρηματιστήριο της χώρας να καταρρέει τα τελευταία 24ωρα.

Οι εξελίξεις στην γειτονική χώρα φαίνεται ότι είναι ραγδαίες, καθώς από χθες ακούγονται φωνές που μιλούν για ανασχηματισμό, με την φημολογία να γίνεται ακόμα πιο έντονη όσο περνάει ο χρόνος και τον Σουλτάνο να είναι έτοιμος για ‘τυφλούς αποκεφαλισμούς’.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ τα βλέμματα στρέφονται στην Τετάρτη, όποτε και θα λάβει χώρα ένα μεγάλο συνέδριο κατά το οποίο λέγεται πως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ανακοινώσει το Μανιφέστο για το 2023, γεγονός για το οποίο έχει γίνει προετοιμασία και συντονισμένες κινήσεις τις τελευταίες ημέρες.

Στην Τουρκία επικρατεί σοκ και φόβος για την επόμενη ημέρα στο περιθώριο των εξελίξεων για την οικονομία της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως η υποτίμηση της τουρκικής λίρας έφτασε το 9,5 % ενώ το χρηματιστήριο έπεσε επίσης κατά 9,5 % και διέκοψε δύο φορές μέσα στη μέρα τις συναλλαγές.

Κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα την ίδια ώρα υιοθετούν μια περισσότερο παθητική στάση εμμένοντας σε απλές διαβεβαιώσεις πως οι μακροοικονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν.

Το τοπίο για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία είναι μάλλον θολό, με κανέναν να μην είναι σε θέση να εκτιμήσει εάν η «κατιούσα» στην οικονομία θα συνεχιστεί.

Χαρακτηριστικό αυτού είναι το γεγονός πως νωρίτερα σήμερα ο κόσμος έσπευσε στην αγορά και περίμενε να δει πού θα σταθεροποιηθεί η ισοτιμία της λίρας με το ευρώ και το δολάριο, καθώς υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα για να προβούν σε συναλλαγές.

Αυτό που ενδιέφερε είναι οι τιμές των συναλλαγμάτων, διότι, αν συνεχιστεί η υποτίμηση και αύριο, οι πολίτες θα δυσκολευτούν να αγοράσουν και τα βασικά είδη.

https://europost.gr/ragdaies-exelixeis-stin-toyrkia-tin-katarreysi-tis-toyrkikis-liras-se/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα