Πώς έγινε το δυστύχημα με το ελικόπτερο που στοίχισε τη ζωή στον δισεκατομμυριούχο Ολιβιέ Ντασό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΑΚΟΥΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ08|03|2021 | 16:50
O Σερζ Ντασό και ο γιος του, Ολιβιέ / Φωτογραφία αρχείου: AP Photo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Ερευνα για ακούσια ανθρωποκτονία διέταξαν οι Aρχές στη Γαλλία, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο δισεκατομμυριούχος και πολιτικός Ολιβιέ Ντασό, στην περιοχή Calavdos, στη Νορμανδία.

Ο 69χρονος Ντασό, πατέρας τριών παιδιών, έχασε τη ζωή του χθες το απόγευμα κατά τη συντριβή στο Τουκέ του ελικοπτέρου -ενός Aerospatiale AS350 Ecureuil- στο οποίο επέβαινε επιστρέφοντας από την εξοχική του κατοικία κοντά στην Ντοβίλ, όπου είχε περάσει το Σαββατοκύριακο.

Μαζί με τον ζάπλουτο γιο του βιομηχάνου Σερζ Ντασό και εκ των κληρονόμων του Ομίλου Dassault Aviation, που κατασκευάζει τα αεροσκάφη Falcon, Mirage και Rafale, σκοτώθηκε και ο πιλότος.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 17:15 τοπική ώρα, όταν το ελικόπτερο συνετρίβη κατά την απογείωσή του από ιδιωτικό αεροδρόμιο, καθώς οι έλικές του φέρονται να χτύπησαν στα κλαδιά ενός δέντρου λίγα δευτερόλεπτα αφότου σηκώθηκε από το έδαφος, όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Le Parisien» πηγή προσκείμενη στη σχετική έρευνα, ενώ άλλα ΜΜΕ στη Γαλλία αναφέρουν ότι ο καιρός ήταν ηλιόλουστος και έπνεαν ελαφροί άνεμοι την ώρα εκείνη.

Η Εισαγγελία ανέλαβε το τμήμα των ερευνών της χωροφυλακής αεροπορικών μεταφορών, που είναι αρμόδια για την έρευνα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτήρισε τον θάνατο του Ντασό «μεγάλη απώλεια» και σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε: «Ο Ολιβιέ Ντασό αγαπούσε τη Γαλλία. Ηγέτης της βιομηχανίας, βουλευτής, τοπικός αιρετός, διοικητής εφέδρων στην Πολεμική Αεροπορία. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ουδέποτε σταμάτησε να υπηρετεί τη χώρα μας».
Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα