Πύρρος Δήμας: Βίωσα συμπεριφορές που δεν άξιζαν σε εμάς τους Βορειοηπειρώτες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Φωτογραφία: NDP Photo Agency
07/08/2022  14:35
Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, για το διαβατήριο που πήρε στα χέρια του στο αεροδρόμιο καθώς έφευγε για Βαρκελώνη, για τους Ολυμπιακούς του 1992, μίλησε ο Πύρρος Δήμας.

«Ήταν μια αντιμετώπιση που δεν άξιζε σε εμάς τους Βορειοηπειρώτε;», λέει στη συνέντευξή του στο Down Town Αυγούστου και τη δημοσιογράφο Αμάντα Φουντή.

Πύρρος Δήμας: Οι δυσκολίες ήταν πολλές – προσπαθούσαμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες
Στην ερώτηση «θυμάσαι μέχρι σήμερα κάποια στιγμή που σε έφερε σε δύσκολη θέση;», ο Πύρρος Δήμας απάντησε: Απλώς απογοητευόσουν με την αντιμετώπιση που βίωνες. Μια αντιμετώπιση που δεν άξιζε σε εμάς τους Βορειοηπειρώτες ως ένα κομμάτι της Ελλάδας. Οι δυσκολίες ήταν πολλές – προσπαθούσαμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες – και η γραφειοκρατία μεγάλη.

Έμπαινες από γραφείο σε γραφείο και, ενώ τα πράγματα πήγαιναν προς την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας, υπήρχαν τότε αθλητές στην Εθνική ομάδα πριν από εμάς οι οποίοι πήγαιναν και μας έκαναν καταγγελίες και ξανάρχιζε η διαδικασία από την αρχή. Κάποια στιγμή, λίγο πριν πάρω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 , είχα απογοητευθεί τόσο πολύ που θυμάμαι ότι είχα χάσει την εμπιστοσύνη μου ακόμα και προς τους ανθρώπους που με είχαν στηρίξει. Με διπλωματικό διαβατήριο πήγα στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, είχα βγει 30ς στην Ευρώπη, πολύ κοντά με τον πρώτο και τον δεύτερο, και πήρα την πρόκριση στη Βαρκελώνη.

Την ημέρα που ήταν να πετάξω για Βαρκελώνη, ήμουν στο αεροδρόμιο με το εισιτήριο αλλά δεν είχα διαβατήριο. Ήρθε τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο. Το πήρα λίγα λεπτά πριν πετάξω. Με στήριξαν κάποιοι άνθρωποι που έβλεπαν την προσπάθεια που έκανα, όπως ο Γιάννης Σγουρός και ο Κυριάκος Βιρβιδάκης.

θα μπορούσα να χάσω τότε μια Ολυμπιάδα και πολλά άλλα, γιατί θα απογοητευόμουν πάρα πολύ αν δεν αγωνιζόμουν».

iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα