«Πόνεσε» τους Τούρκους η νέα κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ! Βλέπουν «πρόκληση στη Δυτική Θράκη»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Πόνεσε» τους Τούρκους η νέα κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ! Βλέπουν «πρόκληση στη Δυτική Θράκη»

Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Milliyet υποστηρίζε σε δημοσίευμά της, ότι Ελλάδα και ΗΠΑ παίζουν με τη φωτιά

Επιμέλεια: ΧΑΚ

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, Ελλάδα και ΗΠΑ προέβησαν σε άσκηση συνεργασίας στην αεροπορική βάση Ελευσίνας με την επωνυμία «Stolen Cerberus». Η άσκηση, την οποία παρακολούθησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρεϊ Πάιατ, αφορούσε τη διμερή εκπαίδευση σε αντικείμενα ρίψεων προσωπικού και εφοδίων στην ξηρά και στη θάλασσα, πτήσης χαμηλού ύψους, αντιμετώπισης απειλών και εκτέλεσης αεροδιακομιδών.

Συμμετείχε προσωπικό Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων των δύο χωρών, ένα C-130H της Πολεμικής Αεροπορίας, τρία C-130J (σε ένα εκ των οποίων επιβιβάστηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο πρέσβης των ΗΠΑ) και ένα C-21 της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο χώρες έστειλαν μήνυμα προς την Τουρκία για την ελληνική κυριαρχία στον αέρα! Παρόμοια μηνύματα θα σταλθούν με ανάλογες δράσεις και επί εδάφους.

Όπως έγινε γνωστό, στις 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ με τεθωρακισμένα άρματα στο πεδίο βολής της Ξάνθης, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρίσκεται ένα από τα πλέον διάσημα άρματα στον κόσμο, το αμερικανικό M1A2 ABRAMS.

Θα πραγματοποιηθεί μάλιστα και ο διαγωνισμός Αρμάτων 2020 (tank Challenge 2020) που διοργανώνει το Δ’ ΣΣ.

Συγκεκριμένα τα αμερικανικά πληρώματα των M1A2 ABRAMS θα συναγωνιστούν τους Έλληνες μαυροσκούφηδες. Στον διαγωνισμό θα λάβουν μέρος LEO2HEL της 23ης και της 25ης Ταξιαρχίας, LEO2A4 της 21ης Ταξιαρχίας και της 12ης Μεραχίας.

Με αυτόν τον τρόπο Ελλάδα και ΗΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν κατά πόσο μπορούν LEO2HEL και M1A2 ABRAMS να συνεργαστούν με την απαιτούμενη δυναμική και τις δυνατότητες στην Θράκη και το Δ’ ΣΣ.

Αντίδραση για την νέα κοινή στρατιωτική άσκηση έχουμε στον τουρκικό Τύπο και συγκεκριμένα σε δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της Milliyet, η οποία τιτλοφορείται ως «Μεγάλη πρόκληση στη Δυτική Θράκη. Αμερικανικά και ελληνικά τανκς».

«ΗΠΑ και Ελλάδα παίζουν με τη φωτιά στη Δυτική Θράκη! Τανκς», αναφέρεται εντός του κειμένου.

«Ο ελληνικός στρατός, μετά την κοινή αεροπορική άσκηση με τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, αυτή τη φορά ξεκίνησε μια επίδειξη δύναμης με άρματα μάχης στη Δυτική Θράκη», λέει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.+

infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα