Πόλεμος στην Ουκρανία – Πριγκόζιν: Να ανακοινώσουμε το τέλος της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο επικεφαλής της μισθοφορικής Wagner φέρεται να έκρινε πως, επιπλέον, το «ιδανικό» θα ήταν «να δηλώσουμε πως η Ρωσία πέτυχε όλους τους στόχους που είχε θέσει»

Σε πολεμική αναδίπλωση φαίνεται ότι προβαίνει ο επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας Wagner, η οποία έχει επιφορτιστεί με την κατάληψη του Μπαχμούτ, καλύπτοντας, όπως όλα δείχνουν, τα κενά των ρωσικών στρατευμάτων.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, όπως ανέφεραν χθες, Κυριακή, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, προέτρεψε το Κρεμλίνο να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο Πριγκόζιν φέρεται να έκρινε πως το «ιδανικό» θα ήταν «να ανακοινώσουμε το τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και να δηλώσουμε πως η Ρωσία πέτυχε όλους τους στόχους που είχε θέσει, και από μια άποψη όντως τους επιτύχαμε», προειδοποιώντας πως «υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση στο μέτωπο να επιδεινωθεί όταν γίνει η (ουκρανική) αντεπίθεση».

Ούτε η Μόσχα ούτε το Κίεβο έχουν μέχρι ώρας σχολιάσει επίσημα την τοποθέτηση.

Η πρωτοφανής –για τα δεδομένα του ίδιου του επικεφαλής των μισθοφόρων– έρχεται έπειτα από διαρκείς εκκλήσεις για προμήθεια επιπλέον όπλων και πυρομαχικών στους μαχητές του, ώστε να προχωρήσει η κατάληψη του Μπαχμούτ, που έχει αποτελέσει κεντρικό πεδίο των μαχών εδώ και μήνες.

Παράλληλα, η σχεδιαζόμενη ουκρανική αντεπίθεση, απ’ ό,τι φαίνεται, θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στις ρωσικές δυνάμεις, κάτι που πιθανόν ώθησε τον Γεβγκένι Πριγκόζιν σε αυτή την ανακοίνωση, στην οποία μάλιστα θεωρεί ότι «οι στόχοι της Ρωσίας έχουν επιτευχθεί», εννοώντας, όπως έχει πει πρόσφατα, ότι η Μόσχα έχει, αφενός, εξουδετερώσει κρίσιμη μάζα Ουκρανών στρατευσίμων και, αφετέρου, έχει επιτευχθεί η «αποναζιστικοποίηση» της χώρας.

Τα πιο πρόσφατα, πάντως, κέρδη της Wagner στο Μπαχμούτ περιορίζονται σε δύο οικοδομικά τετράγωνα που κατέκτησε στην πόλη, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα