Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο αρχηγός της Wagner αποκαλεί «τερατώδη» τη ρωσική στρατιωτική γραφειοκρατία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σαφής δυσφορία για την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας από τον Πριγκόζιν 

Τα προβλήματα εντός της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης αναδεικνύει η δήλωση του επικεφαλής της εταιρείας μισθοφόρων μαχητών Wagner, κάνοντας λόγο για μια «τερατώδη ρωσική στρατιωτική γραφειοκρατία».

Ο διαβόητος Γεβγένι Πριγκόζιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η ομάδα του είναι έτοιμη τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο να καταλάβει την κομβικής σημασίας πόλη Μπαχμούτ στο δυτικό Ντονμπάς, την οποία οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν κατορθώσει να κρατήσουν ελεύθερη με νύχια και με δόντια τους τελευταίους μήνες εν αναμονή ενισχύσεων από το Κίεβο και τη Δύση.

Ωστόσο στις αναρτήσεις Πριγκόζιν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις υποσχέσεις στρατιωτικής προόδου έχει η άποψή του για τη ρωσική στρατιωτική μηχανή την οποία θεωρεί δυσκίνητη, εκφράζοντας εμφανή δυσφορία για την ηγεσία της.

Σε μηνύματα που αναρτήθηκαν στο ρωσικό διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο καταζητούμενος από το FBI Πριγκόζιν είπε ότι η ρωσική πρόοδος στο Μπαχμούτ θα εξαρτηθεί από το αν «ο αντίπαλος θα στείλει εφεδρεία» και κατήγγειλε την «τερατώδη στρατιωτική γραφειοκρατία» της Ρωσίας συγκεκριμένα για την αποτυχία της να καταλάβει την πόλη της περιφέρειας του Ντονέτσκ πριν από το τέλος του 2022, πριν δηλαδή ενσκήψει ο βαρύς χειμώνας.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα