Πόλεμος στην Ουκρανία: Θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά ο Πούτιν; Τι λέει ο πρώην ρώσος ΥΠΕΞ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Αντρέι Κοζίρεφ, πρώην ΥΠΕΞ της Ρωσίας, μιλά για τους λόγους που ο Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Αντρέι Κοζίρεφ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, εξηγεί γιατί πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Δύσης, μετά την κλιμάκωση των ανταγωνισμών που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, είπε ότι ο κ. Πούτιν είναι ένα «λογικό» άτομο και ότι η εισβολή στην Ουκρανία -αν και «φρικτή»- δεν είναι «παράλογη».

Αυτό συμβαίνει για τρεις λόγους:

Ο κ. Πούτιν πιστεύει ότι η Ουκρανία δεν είναι ένα πραγματικό έθνος. «Εάν η κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν μπορεί να διατηρηθεί ανεξάρτητη και κρυφά φιλορωσική τότε θα την αναγκάσει φανερά να γίνει».

Ενώ το Κρεμλίνο ξόδεψε τα τελευταία 20 χρόνια προσπαθώντας να εκσυγχρονίσει τον στρατό του, ο κ. Kοζίρεφ είπε ότι πολλά από τα χρήματα εκλάπησαν και ξοδεύτηκαν σε πολυτελή γιοτς στην Κύπρο. Ωστόσο, οι στρατιωτικοί σύμβουλοι ένιωσαν ότι δεν μπορούσαν να το αναφέρουν αυτό στον κ. Πούτιν.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε επίσης ότι οι ηγέτες της Ρωσίας έχουν αρχίσει να πιστεύουν τη δική τους προπαγάνδα. Δηλαδή ότι η Δύση είναι αδύναμη, συμπεριλαμβανομένου ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι «διανοητικά ανίκανος».

«Ο Πούτιν είναι λογικός»

«Έτσι, κατά τη γνώμη μου, είναι λογικός», δήλωσε ο κ. Κοζίρεφ. «Δεδομένου ότι είναι λογικός, πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα χρησιμοποιήσει σκόπιμα πυρηνικά όπλα εναντίον της Δύσης.

«Λέω εκ προθέσεως, διότι οι αδιάκριτοι βομβαρδισμοί κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο μπορεί να προκαλέσουν μια ακούσια πυρηνική καταστροφή στην Ουκρανία».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά ο Πούτιν; Τι λέει ο πρώην ρώσος ΥΠΕΞ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα