ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Η δυσπιστία, η αμφισβήτηση, η αμφιβολία είναι αισθήματα που προσδίδουν δυναμική στον δημόσιο διάλογο, φτάνει να μην εκφράζονται προσβλητικά.
Ειδικά στην επιστήμη, το αξίωμα ειναι ότι απο την στιγμή που διατυπώνεις επιστημονικά μια θεωρία, την ίδια ώρα αρχίζεις να την αμφισβητείς. Πάντα, μέσα στα όρια της ευπρέπειας του λόγου.
Δεν πέρασαν ούτε δύο ημέρες που έγραψα σε αυτές τις στήλες ότι απαγορεύθηκαν οι επισκέψεις κρατικών αξιωματούχων σε νησιά που αμφισβητεί η Τουρκία.
Η “Καθημερινή” με σημερινό δημοσίευμά της το επιβεβαιώνει. Θα ήθελα να σχολιάσω μια αναφορά απο το ρεπορτάζ της εφημερίδας που προφανώς είναι προβληματισμός της κυβέρνησης. Την κυβέρνηση σχολιάζω, όχι την εφημερίδα.
Λέει- για να δικαιολογήσει την θέση της κυβέρνησης- ότι δεν επισκέφθηκαν τα νησιά Έλληνες αξιωματούχοι και, αντίσοιχα, δεν επισκέφθηκε ο Ερντογάν τα κατεχόμενα.
Είναι ασύλληπτη αυτή η θέση. Γίνεται σύγκριση δυνατότητας επίσκεψης κρατικών αξιωματούχων σε ελληνική επικράτεια με την επίσκεψη του τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα.
Το πρόβλημα επεκτείνεται και στον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την ελληνική κοινωνία. Θεωρεί ότι έχει να κάνει με μια καθυστερημένη πνευματικά οντότητα.
Λέει και κάτι άλλο το δημοσίευμα για να υποβαθμίσει την απαγόρευση επισκέψεων. Μιλά για επισκέψεις για φωτογράφηση με στρατιώτες.
Και εδώ μένει κανείς άφωνος.
Για να μην χανόμαστε σε λεπτομέρειες το πρόβλημα είναι το εξής:
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδέχθηκε μειωμένη κυριαρχία στην ελληνική επικράτεια. Όταν τις επισκέψεις σε γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας τις εξαρτά η κυβέρνηση απο τις αντιδράσεις άλλης δύναμης, αυτό ακριβώς συμβαίνει.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο και πρέπει να απασχολήσει ευρύτερους θεσμούς απο τους πολιτικούς. Μιλάμε για παραχώρηση κυριαρχίας!!! Το αντιληφθήκατε;
Τέλος, προς τους νησιώτες το μήνυμα είναι: για να έχει το κεφάλι της ήσυχο η Αθήνα, μπορεί να σας “πουλήσει” οποιαδήποτε στιγμή.
spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βασίλης Νέδος στην Καθημερινή.
    ” Σε κλίμα αμοιβαίας αποχής από κινήσεις που ΘΑ μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως προεκλογικά επιχειρήματα και να διαταράξουν την ατμόσφαιρα που επικρατεί τους τελευταίους δυόμισι μήνες κινούνται οι δύο πλευρές” ΚΑΙ
    ”δεν έγιναν θεαματικές -που θα ήταν αμιγώς προεκλογικού χαρακτήρα- επισκέψεις σε ακριτικά νησιά ,με σκοπό τις φωτογραφίες πολιτικών στελεχών με αξιωματικούς και στρατιώτες” .
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΗΡΗΣΑΝ -ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ – ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ .
    Τώρα ,πως αυτό εκλαμβάνεται ως απόφαση παραχωρήσεως εθνικής κυριαρχίας από την σημερινή και αυριανή -κατά πάσαν πιθανότητα- κυβέρνηση , με σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων ΔΕΝ θέλει επεξηγήσεις;;;.
    Άραγε τι γράφουν εφημερίδες και διαδίκτυο στην Τουρκία για τη ”ημέρωμα της στρίγγλας” -κ. Ερντογάν και των εξαπτερύγων του- που έπαυσαν πια να ποντάρουν προεκλογικά στην επιθετική λεκτικά και ουσιαστικά πολιτική τους απέναντι της Ελλάδος και της Κύπρου;;;.
    Ότι και οι Τούρκοι ετοιμάζονται να δώσουν κυριαρχικά τους δικαιώματα στην Χάγη -για Αιγαίο – και στην Κύπρο σε νέο Κραν Μοντανά;;; .
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΗΠΑ ,ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΟΥΔΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ -ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ- ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ;;;.

  2. Το έχουμε αντιληφθεί εδώ και καιρό. Όσοι ενδιαφέρονται δηλαδή. Απλά τώρα συμβαίνει απροκάλυπτα όσο αδιανόητο κι αν μοιάζει. Δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά. Όσο για την ελληνική κοινωνία ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

  3. Ἔχουν προηγηθεῖ βήματα πολλῶν ἐτῶν ἀπαξίωσης τοῦ ῾Ελληνισμοῦ καί στόν πολιτισμό καί στήν παιδεία καί στήν θρησκεία.

    https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/1711186/hristos-giannaras-i-upervasi-tou-afellinismou-me-paideia-kai-politismo/

    ᾿Αληθεύει ἡ κίνηση αὐτή;

    https://www.antibaro.gr/article/34795

    Οἱ δύο πλευρές λένε. Μά πρός Ἀνατολάς εἶναι γεμάτες οἱ περιοχές μέ ἴχνη ῾Ελληνικοῦ πολιτισμοῦ. Ἐκεῖ τά ἴχνη τοῦ ἔργου τοῦ Μεγαλέξανδρου καί τά ἴχνη τῆς διάδοσης τοῦ Χριστιανισμοῦ. Ἔργα ἀθανασίας.

    https://oladeka.com/2014/11/blog-post_56-9/

    Καί ἀφοῦ δέν ἔχουν προσεγγισθεῖ αὐτά, πῶς νά γίνει κατανοητός ὁ στίχος τοῦ Ἐλύτη;
    «Ο βήχας του Ιουστινιανού δεν έχει μεταφραστεί ακόμη. Εξού και η δυσκολία να κατανοηθεί ως τις μέρες μας η δημιουργία του Βυζαντίου.»

  4. Αγαπητέ κ. Σαββίδη,
    μιά απλή ανάγνωση των άρθρων 27, 28 του ισχύοντος συντάγματος αποκαλύπτουν ότι η μειωμένη
    εθνική κυριαρχία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη από το 1975 και δέν είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που το αποδέχθηκε αλλά όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις της χώρας μας:
    Δείτε και μόνος σας:
    – Με πλειοψηφία 151 βουλευτών αλλάζουν τα σύνορα της χώρας.
    Άρθρο: 27 Παράγραφος 1.
    http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-27/
    – Με πλειοψηφία 151 βουλευτών ξένα στρατεύματα εγκαθίσταται στη χώρα.
    Άρθρο: 27 Παράγραφος 2.
    http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-27/
    – Με πλειοψηφία 180 βουλευτών εκχωρούνται συνταγματικές αρμοδιότητες
    σε διεθνή όργανα.
    Άρθρο: 28 Παράγραφος 2.
    http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-28/
    – Με πλειοψηφία 151 βουλευτών γίνεται περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας.
    Άρθρο: 28 Παράγραφος 3.
    http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-28/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα