«Πυρ και μανία» στην Τουρκία με τις ΗΠΑ που στέλνουν μαζικά οπλισμό στο PKK

5/5/17 | 0 | 0 | 520 εμφανίσεις

Φορτηγά φορτωμένα με πυρομαχικά, όλμους και πυραύλους

«Πυρ και μανία» στην Τουρκία με τις ΗΠΑ που στέλνουν μαζικά οπλισμό στο PKK
 «Πυρ και μανία» είναι η Τουρκία από την στήριξη που παρέχουν ολοένα και πιο ανοιχτά οι ΗΠΑ στους Κούρδους του PKK και του PYD, που η Άγκυρα θεωρεί ως τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η τουρκική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα πως οι ΗΠΑ έστειλαν προς ενίσχυση των Κούρδων 48 οχήματα και 250 στρατιώτες τους και 22 φορτηγά γεμάτα με πυρομαχικά.

sfgs

Το κονβόι της αμερικανική βοήθειας ταξίδεψε από τα σύνορα Συρίας-Ιράκ στην Σεμάλκα και έφτασε στην Αλ Μαλικίγια.

Μετά του τουρκικούς βομβαρδισμούς της 25ης Απριλίου που είχαν ως αποτέλεσμα σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα να σκοτωθούν 89 στελέχη του PKK στο βόρειο Ιράκ και Συρία, οι ΗΠΑ έστειλαν 22 φορτηγά με όπλα και πυρομαχικά καθώς επίσης στρατιωτικά οχήματα

Η εφημερίδα αναφέρει πως πριν του βομβαρδισμούς στρατιώτες της Τουρκίας είχαν δεχθεί επίθεση με αμερικανικούς αντιαρματικούς πυραύλους TOW.

Τους τελευταίους μήνες δε η Ουάσιγκτον φέρεται να έχει στείλει στους Κούρδους του PKK σύμφωνα με την Γιενί Σαφάκ, πολλαπλούς εκτοξευτές, 80 σωλήνες όλμων των 120 mm, βομβίδες ΜΚ 19, αραβίδες Μ4 και τυφέκια Μ16 καθώς επίσης οχήματα Humvee και Cougar.

Η τουρκική εφημερίδα τονίζει επίσης πως οι ΗΠΑ έστειλαν και αντιαρματικούς πυραύλους FGM-148 Javelin.

newsbeast.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/1/21 | (4 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Μετανεωτερική είναι η εποχή της απόλυτης σχετικοποίησης. Δεν υπάρχει καμιά αλήθεια, μόνο αφηγήματα, τα οποία όποιος θέλει αποδέχεται. Ακόμη και τα έθνη είναι κατασκευές που δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας εποχής. Μέσα στον κυκεώνα των ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας