Πρώιμο τέλος στην εποχή των stealth μαχητικών; – Ανακοινώθηκε από την Ρωσία η ύπαρξη του ραντάρ Nebo-M 

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Η Ρωσία έχει καταστήσει επιχειρησιακά τα νέα της υπερόπλα, τα anti-stealth radar Nebo-M.

Οι νέες ρωσικές μονάδες 3-D ραντάρ Nebo-M έχουν την ικανότητα ανίχνευσης απειλών σε διαφορετικές μπάντες συχνοτήτων (multiband).

Η ικανότητα multiband είναι η μόνη που πορεί να εντοπίσει και να εγκλωβίσει ένα μαχητικό stealth.

Τα ραντάρ ανιχνεύουν από μικρού μεγέθους στόχους που κινούνται υπερηχητικά σε ένα περιβάλλον τρομερών ηλεκτρονικών παρεμβολών, έως μεσαίους και μεγάλους στόχους,  παρέχοντας αδιάκοπα πληροφορίες στα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που αυτά είναι είτε οι S-300 είτε οι S-400 είτε  οι επερχόμενοι S-500.

Το ραντάρ έχει σχεδιαστεί για αυτόματο εντοπισμό και παρακολούθηση στόχων όπως οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, μαχητικά αεροσκάφη τύπου stealth, ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και υπερηχητικά οχήματα.

Μπορούν να παρακολουθούν συνεχώς 200 ​ στόχους σε απόσταση  600 χιλιομέτρων. Επίσης δύνανται σε πλήρη λειτουργία  να παρακολουθήσουν και να εγκλωβίζουν  τουλάχιστον έως 20 βαλλιστικούς στόχους σε απόσταση 1.800 χλμ και σε ύψος 1.200 χλμ .

Η κάθε μονάδα  διαθέτει 3 ραντάρ, μονάδα ελέγχου και μεταβίβασης των  εντολών  φορτωμένα σε οχήματα (8 x 8 ) βάρους 24 τόνων.

Τα  ρωσικά ραντάρ Nebo-M  στέλνουν συνεχώς δεδομένα στα κέντρα ελέγχου  των πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων που εδρεύουν στην περιοχή, ελέγχοντας στην ουσία ότι κινείται στο ουρανό σε μια τεράστια περιοχή ελέγχοντας τους πάντες και τα πάντα.

Παρόμοια συστήματα ραντάρ αναπτύχθηκαν αιφνιδιαστικά στα σύνορα της  Ρωσίας με την Πολωνία, Ρουμανία και τις χώρες της Βαλτικής αλλά και στην Αρμενία.

Οι λόγοι είναι ευνόητοι, η Ρωσία θέλει να προστατέψει την περίμετρό της από αεροπορικές εισβολές και από πυρηνικά πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους.

https://youtu.be/sY4nzYTyJoA
spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,748ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα