Πολεμικές δηλώσεις από την Άγκυρα

Ο πρώην υπουργός οικονομικών της Τουρκίας το 2002, Masum Turker, είπε στο τουρκικό κανάλι CNN TURK ότι σε κάποια ελληνική νησιά πρέπει να γίνει «επιχείρηση εκκαθάρισης», δηλαδή ζητάει αποβατική επιθετική ενέργεια και ας σημαίνει αυτό ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ελλάδα.

«Σε κάποια από τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να κάνουμε επιχείρηση εκκαθάρισης. Το Ναυτικό μας πρέπει να ορμήσει στα νησιά του Αιγαίου».

«Μα αυτό που λέτε σημαίνει πόλεμος», τον διέκοψε συνομιλητής του.

«Αν χρειαστεί ας γίνει πόλεμος», επέμεινε ο Turker.

Να σημειώσουμε πως ο Masum Turker είναι… αριστερός πολιτικός. Πολλοί στην Αθήνα έχουν την ψευδαίσθηση πως κάτι θα αλλάξει στην πολιτική της Άγκυρας εάν φύγει από την εξουσία ο Ρ..Τ.Ερντογάν.

Ο συγκεκριμένος είχε βάλει στο στόχαστρο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πριν 2 μήνες και έφτασε στο σημείο να ζητά να στείλει η Άγκυρα πλοία πολεμικά πλοία, ενώ υποστήριξε ότι εάν η Ελλάδα συνεχίζει να έχει στρατεύματα σε αυτά, τότε θα πρέπει η Τουρκία ανοίξει συζήτηση για το νομικό καθεστώς αυτών των νησιών. 

Μιλώντας στο CNN Turk, o πρώην υπουργό Μασούμ Τουρκέρ, τόνισε πως «Η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και τώρα πρέπει να κάνει το δεύτερο βήμα. Χωρίς να συζητήσει με κανέναν τίποτε και ανεξαρτήτως κόστους, τα πλοία μας πρέπει να στηθούν γύρω από εκείνα τα νησιά».
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/proin-ypourgos-oikonomikon-tis-tourkias-na-ekkatharisoume-kapoia-ellinika-nisia-as-ginei-polemos/