Πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης: «Ο Φουρθιώτης είχε μπει με μπράβους μέσα στο υπουργείο μου και απειλούσε»!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μέγα πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση από την συνέντευξη του πρώην υπουργού Εργασίας

Μέγα θέμα για την κυβέρνηση προκύπτει αφενός από την επιλογή  του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, να δώσει συνέντευξη όχι σε ένα τυχαίο έντυπο αλλά στην εφημερίδα Documento και αφετέρου γιατί ο πρώην υπουργός αφήνει υπονοούμενα ότι ο Μ.Φουρθιώτης ήταν η αιτία για την αποπομπή του από το υπουργείο.

Παράλληλα ο πρώην υπουργός καταγγέλλει  απειλές και «μπραβιλίκια» εντός του υπουργείου από τον  Φουρθιώτη αλλά ταυτόχρονα αναφέρει στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που προσπάθησε ο τηλεπαρουσιαστής να λάβει υπέρογκα ποσά από προγράμματα.

Όπως αναφέρει το Documento, o πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο, ανακάλυψε, χωρίς πάντως να τον κατονομάζει, πως ο Φουρθιώτης και κάποιοι συνεργοί του, δήλωναν εν μέσω πανδημίας μισθούς 80.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πληρωμή του 60% του μισθού από το Δημόσιο μέσω του προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

Ο υπουργός επιχείρησε να σταματήσει την κομπίνα και τότε ο Φουρθιώτης εισέβαλε στο Υπουργείο με μπράβους και άρχισε να απειλεί τον Υπουργό, ενώ του υποσχέθηκε πως θα τον καρατομήσει, όπως αναφέρει ο Γ. Βρούτσης.

Στη συνέχεια, το μέσο θέτει επιπλέον ερωτήματα καθώς σε μερικές μέρες ο Γιάννης Βρούτσης αποπέμφθηκε από το Υπουργείο, και ζητά απαντήσεις από τον πρωθυπουργό.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας αναφέρει χαρακτηριστικά

«είμαι έξω φρενών με αυτόν τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουμε. Μιλάμε για παρακμή».

Τέλος, ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι η υπόθεση του προκάλεσε πολιτικό κόστος.

“Είναι αδύνατον ένας υπουργός Εργασίας να γνωρίζει ποιος πληρώνεται και τι πληρώνεται μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων” είπε. 

“Ζητούσε να πληρωθεί τον μήνα που έχασε. Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60.000 έως 80.000 ευρώ

Τα ίδια χρήματα έπαιρναν και άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Όταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν”.

«Δεν μπορούσα να το δεχτώ. Όχι ως υπουργός, ως πολίτης. Έπρεπε να αντιδράσω και αντέδρασα. Άλλαξα τον νόμο κι έτσι με το άρθρο 85 του νόμου 4764/2020 έβαλα πλαφόν 6.500 ευρώ κι έτσι κανείς ωφελούμενος του προγράμματος δεν μπορεί να λάβει παραπάνω χρήματα», δήλωσε αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ερωτηθείς για το αν αυτή η υπόθεση ενδέχεται να οδήγησε στην απομάκρυνσή του από τον υπουργικό θώκο απάντησε:

«Όχι, ούτε καν μπορώ να το σκεφτώ. Αυτό το θέμα πάντως με εξόργισε και μου προκάλεσε προσωπικό πολιτικό κόστος. Με διέσυραν στα κανάλια κάθε μέρα. Καλούσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να με βρίσουν. Τους έλεγαν να πουν για τον Βρούτση τον ανίκανο, τον αναποτελεσματικό. Μοιραία, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν κριτική εν αγνοία τους. Παρά τις εκκλήσεις εγώ δεν πήγα ποτέ σε τέτοιο κανάλι. Πάντως το πρόσωπο που του μπλόκαρα τα λεφτά με είχε κρεμάσει στα μανταλάκια. Έλεγε δημόσια ότι θα φύγω από υπουργείο»

Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό -σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento- ότι o τηλεπαρουσιαστής χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ γεγονός που το γνώριζε η πρόεδρος της Ένωσης, τουλάχιστον δύο μήνες πριν.

Στο ρεπορτάζ γίνεται γνωστό πως «η πρόεδρος της ένωσης, κα Αντωνιάδου, έχει ιδιαίτερη ενημέρωση έγγραφη ενημέρωση από Φουρθιώτη στην οποία ομολογεί την πλαστογραφία πλην όμως ρίχνει τις ευθύνες στην γραμματέα του». Όπως εύλογα αναφέρεται ενώ η ΕΣΗΕΑ βρίσκεται μπροστά σε μια υπόθεση πλαστογραφίας εγγράφου δεν φαίνεται καμία πρόθεση το θέμα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Αντιθέτως προτείνει χειρισμούς σε συνεργασία με τον δικηγόρο του Φουρθιώτη.

Μπορεί ο Μένιος Φουρθιώτης να οδήγησε στην απομάκρυνση του Γ. Βρούτση από την κυβέρνηση; Ο ίδιος ο πρώην υπουργός δήλωσε στο Documento πως δεν το πιστεύει και «ούτε καν μπορεί να το σκεφτεί».

Και χωρίς να τον κατονομάζει σημειώνει:

 «το πρόσωπο που του μπλόκαρα τα λεφτά με είχε κρεμάσει στα μανταλάκια. Έλεγε δημόσια ότι θα φύγω από υπουργός».

«Είμαι έξω φρενών με αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή».

Όπως αναφέρει  ακόμη το Documento, «ο Φουρθιώτης φέρεται να βρίσκεται πίσω από ένα αχανές δίκτυο δεκάδων μονοπρόσωπων εταιρειών, ενώ μία εκ των δύο γυναικών που εμφανίζονται ως διαχειρίστριές τους φέρεται να είναι καθαρίστρια.

Μάλιστα η συγκεκριμένη φέρεται να έχει καταθέσει σε μια από τις επίμαχες εταιρείες ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ!»

Ερωτήματα εγείρονται και για τα δώρα που προσφέρονται στην εφημερίδα δικών του συμφερόντων «Αποκαλυπτικά», τα οποία, παρά τα όσα διαφημίζει η εφημερίδα, φαίνεται να είναι ευτελούς αξίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τελευταίο τεύχος της διαφημίζεται η προσφορά αυτοκινήτου.

Ο Μ. Φουρθιώτης φέρεται να εμπλέκεται και σε απάτη με κινητά τηλέφωνα που πωλούνταν από ιστοσελίδα (superjumbo.gr). Σύμφωνα με καταγγελίες, μολονότι κάποιοι καταναλωτές πλήρωσαν προκειμένου να αγοράσουν συσκευή κινητού, εντούτοις δεν το παρέλαβαν ποτέ. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία στη Λάρισα, αν και αντίστοιχες καταγγελίες έγιναν και στο ΑΤ Αμαρουσίου και αλλού αλλά φαίνεται πως δεν ερευνήθηκαν ποτέ σε βάθος. Αγνωστο γιατί.

Ανακοίνωση από  ΣΥΡΙΖΑ

«Η απίστευτη παραδοχή του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Βρούτση πως, όταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του κ. Φουρθιώτη μέσω του προγράμματος Συν-Εργασία, εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο και απειλούσε πως θα τον “τελειώσει”, σοκάρουν και απαιτούν άμεσα απαντήσεις».

Αυτό υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για τις «νέες αποκαλύψεις του κ. Βρούτση σχετικά με τον κ. Φουρθιώτη» και παράλληλα δηλώνει ότι ακόμα περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας «για την απάτη στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, που είχε αναλάβει η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Στρατινάκη, η οποία αποθεώνεται κάθε εβδομάδα από την εφημερίδα του κ. Φουρθιώτη».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση μέσα στο υπουργικό γραφείο του, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα Documento», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός

«δεν μπορεί να σιωπά όταν ο πρώην υπουργός του καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής προανήγγειλε την αποπομπή του από την κυβέρνηση και λίγες μέρες μετά αυτό συνέβη». «Ο κ. Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να απαντήσουν τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον γνωστό “μάνατζερ”», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ και εν είδει υστερόγραφου θέτει το ερώτημα: «Αλήθεια, ανάμεσα σε αυτούς που εισέβαλαν σε γραφείο υπουργού ήταν και αστυνομικοί που είχε παραχωρήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης στον κ. Φουρθιώτη;».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/975903_proin-ypoyrgos-ergasias-giannis-vroytsis-kataggellei-mpravilikia-entos-toy

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα