Πρύτανης ΑΠΘ: Σπάει ο κύκλος της σιωπής, παλιές φοιτήτριες άρχισαν να μιλούν

20/1/21 | 0 | 0 | 185 εμφανίσεις

Στην καταγγελία παλαιότερης φοιτήτριας για την κακοποίηση που υπέστη από τέως καθηγητή του πανεπιστημίου,αναφέρθηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV.

«Έσπασε ένας κύκλος σιωπής… Παλιές φοιτήτριες άρχισαν να μιλούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου.

Ο πρύτανης ανέφερε πως υπάρχουν, μέχρι στιγμής, δύο περιπτώσεις: μία στη φιλοσοφική και μία στο τμήμα Θετικών Επιστημών.

«Αφορούν σε δύο διαφορετικούς τέως συναδέλφους, ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί», δήλωσε. Και στις δύο περιπτώσεις, η παρενόχληση στις φοιτήτριες συνέβη με πρόσχημα τον βαθμό στο μάθημα του καθηγητή, όπως εξήγησε.

«Απ’ ό,τι μου είπε η φοιτήτρια, θα έχει ενυπόγραφη καταγγελία και από άλλες φοιτήτριες», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου ενώ σχετικά με την καταγγελία, δήλωσε: «Περίμενε να συνταξιοδοτηθεί για να περάσει το μάθημα. Ταλαιπωρήθηκε 10 χρόνια». Τέλος, σε ό,τι αφορά την ισχύουσα νομοθεσία για ζητήματα κακοποίησης, ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε πως «η πολιτεία θα πρέπει να δείξει τα αντανακλαστικά της», σχολιάζοντας την παραγραφή τέτοιων αδικημάτων μετά από χρόνια.

Πρύτανης ΑΠΘ: Σπάει ο κύκλος της σιωπής, παλιές φοιτήτριες άρχισαν να μιλούν

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    17/5/21 | (1 σχόλια)
    Έγραψα, χθες, ένα σύντομο σχόλιο για την κρίση στην Γάζα και το Ισραήλ. Με δύο λόγια έλεγα πως υποστηρίζω τον αγώνα των Παλαιστινίων για κράτος και αξιοπρεπή ζωή αλλά με προβληματίζει η ταύτιση του αγώνα με τη Χαμάς, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας