Πρύτανης ΑΠΘ: Σπάει ο κύκλος της σιωπής, παλιές φοιτήτριες άρχισαν να μιλούν

20/1/21 | 0 | 0 | 149 εμφανίσεις

Στην καταγγελία παλαιότερης φοιτήτριας για την κακοποίηση που υπέστη από τέως καθηγητή του πανεπιστημίου,αναφέρθηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV.

«Έσπασε ένας κύκλος σιωπής… Παλιές φοιτήτριες άρχισαν να μιλούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου.

Ο πρύτανης ανέφερε πως υπάρχουν, μέχρι στιγμής, δύο περιπτώσεις: μία στη φιλοσοφική και μία στο τμήμα Θετικών Επιστημών.

«Αφορούν σε δύο διαφορετικούς τέως συναδέλφους, ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί», δήλωσε. Και στις δύο περιπτώσεις, η παρενόχληση στις φοιτήτριες συνέβη με πρόσχημα τον βαθμό στο μάθημα του καθηγητή, όπως εξήγησε.

«Απ’ ό,τι μου είπε η φοιτήτρια, θα έχει ενυπόγραφη καταγγελία και από άλλες φοιτήτριες», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου ενώ σχετικά με την καταγγελία, δήλωσε: «Περίμενε να συνταξιοδοτηθεί για να περάσει το μάθημα. Ταλαιπωρήθηκε 10 χρόνια». Τέλος, σε ό,τι αφορά την ισχύουσα νομοθεσία για ζητήματα κακοποίησης, ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε πως «η πολιτεία θα πρέπει να δείξει τα αντανακλαστικά της», σχολιάζοντας την παραγραφή τέτοιων αδικημάτων μετά από χρόνια.

Πρύτανης ΑΠΘ: Σπάει ο κύκλος της σιωπής, παλιές φοιτήτριες άρχισαν να μιλούν

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    ΤΡΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ. Οι λόγοι για να βλέπετε "Anixnefseis web tv" είναι πολλοί αλλά θα σας αναφέρω τρείς, χωρίς να δίνω μικρότερη σημασία σε ερεθίσματα από άλλες. 1.- Ο Υποστράτηγος ε.α., Οικονομολόγος και Συγγραφέας Γιώργος Χατηθεοφάνους ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας