Πρόεδρος των Αλβανών στη Σερβία: Είμαι αντίθετος στην ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ιούνιος 23, 2021. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας των Αλβανών της Σερβίας, Ντέμο Μπερίσα, αντιτίθεται στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και χαρακτηρίζει τον UCK  ως τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η επέμβαση του ΝΑΤΟ είναι μια επίθεση κατά της Σερβίας.

“Καλώ τους συμπατριώτες μας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια να αντιμετωπίσουν τους Σέρβους, ειδικά εκείνους που ζουν σε θύλακες,  να τους βοηθήσουν και να τους επιτρέψουν να ζουν κανονικά στα σπίτια τους. Εμείς οι Αλβανοί στη Σερβία είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στην επίτευξη συμφιλίωσης μεταξύ του σερβικού και του αλβανικού λαού στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια”, δήλωσε ο Μπερίσα στην εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

180.000 Αλβανοί ζουν στη Σερβία σε 140 δήμους. Μόνο σε τρεις δήμους στη νότια Σερβία την αποκαλούμενη Κοιλάδα του Πρέσεβο ζουν 70.000 Αλβανοί ενώ 9.000 ζουν στη Βοϊβοντίνα.

Ο Ντέμο Μπερίσα έπειτα από προσπάθειες  της Άμζα των Αλβανών κατάφερε στη Βοϊβοντίνα να μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση ειδήσεις στην αλβανική γλώσσα.

“Είμαστε συνδεδεμένοι με αυτήν τη χώρα, οικογένεια και οικονομικά, και τα παιδιά μας εκπαιδεύονται εδώ”, δήλωσε ο Μπερίσα, προσθέτοντας ότι πρόσφατα είχαν την πρώτη γενιά 120 Αλβανών που αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο στο Βελιγράδι, το Νόβι Σαντ και τη Σουμποτίτσα.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα