Πρόεδρος κόμματος Αλβανοτσάμηδων: Υπέγραψα συμφωνία με το Δημοκρατικό Κόμμα για το ζήτημα της «Τσαμουριάς»…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ούτε ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ούτε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα υπέγραψαν ποτέ συμφωνία για το λεγόμενο ‘ζήτημα των τσάμηδων’, λέει ο Σπετίμ Ιντρίζι, πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά έγινε αυτό τώρα με το Δημοκρατικό Κόμμα με επικεφαλής τον Λουλζίμ Μπασά.

Ο Ιντρίζι στην τηλεοπτική εκπομπή της Vizion Plus είπε ότι το ζήτημα της λεγόμενης ‘τσαμουριάς’ δεν υπήρχε σε καμία συμμετοχή του κόμματός του στα δύο κυρίαρχα κόμματα της Αλβανίας, αυτό γίνεται για πρώτη φορά, τώρα που θα συνεργασθεί με το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπασά.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι οι συνασπισμοί είναι απαραίτητοι και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν συνασπισμό με το Δημοκρατικό Κόμμα. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν με το ζήτημα των τσάμηδων. Με μία διαφορά. Με μια επίσημη αλλαγή, όχι μικρή για εμένα. Αυτό είναι το μόνο έγγραφο το οποίο έχει υπογραφεί εδώ και 10 χρόνια που είμαι πρόεδρος του PDIU και έχει υπογραφεί από τον πρόεδρο ενός πολιτικού κόμματος με το PDIU. Ακόμη και ο κ. Μπερίσα, που επί δύο χρόνια υποστηρίξαμε δεν είχε υπογράψει συμφωνία με το PDIU. Ούτε και ο κ. Ράμα υπέγραψε…», είπε ο Ιντρίζι.

Ο Ιντρίζι διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με αυτόν, όλα τα άλλα κόμματα αγαπούσαν το PDIU και και τις ψήφους του, αλλά το αγάπησαν χωρίς το ζήτημα των τσάμηδων.

«Όλοι αγαπούσαν το PDIU. Ήθελαν τις ψήφους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ενότητας, αλλά δεν τους άρεσε το ζήτημα των τσάμηδων, έτσι πάντα ήθελαν χωρίς την ‘τσαμουριά’. Δεν το καταλαβαίνω αυτό, γιατί όχι μόνο είναι ένα ζήτημα, το οποίο έχει όλη τη δύναμη, τη δικαιοσύνη, το επιχείρημα, αλλά θα ήταν επίσης ένα ζήτημα, που θα ήταν καλό για την αλβανική πολιτική, για κάθε άντρα που κάθεται ειδικά στα θεσμικά όργανα του αλβανικού κράτους, γιατί για να είμαι ειλικρινής, θα αποτελούσε ζώνη ασφαλείας για όλες τις αξιώσεις της Ελλάδας, οι οποίες δεν τελειώνουν, ούτε με το νεκροταφείο, ούτε με τα 12 μίλια, ούτε με το νόμο για τις μειονότητες, ούτε με την επικείμενη απογραφή και μπορεί να συνεχίσει επ’ αόριστον “, δήλωσε ο Ιντρίζι.

 

27.al

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα