Πρόεδρος Βουλγαρίας: Ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, αλλά, όχι με τον ‘μακεδονισμό’

22/1/17 | 1 | 0 | 1,610 εμφανίσειςΟ Βούλγαρος πρόεδρος, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, επεσήμανε ότι δεν μπορούν να ενταχθούν τα Σκόπια στην ΕΕ με την ιδεολογία του μακεδονισμού, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο Fokus

Τα Σκόπια πρέπει να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά όχι ο μακεδονισμός, διότι είναι μια ιδεολογία που δεν είναι μόνο αντι-βουλγαρική, αλλά αντιδημοκρατική και φασιστική, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ στην τελευταία τηλεοπτική συνέντευξή του ως πρόεδρος.

«Ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας (Γκεόργκι Παρβάνοφ) ήταν πολύ υπερήφανος για τις ατελείωτες συναντήσεις και τις επισκέψεις του στα Σκόπια.

Αλλά, σε αντάλλαγμα αυτών, από την πρώτη μέρα, υπήρξαν ατέλειωτες προκλήσεις κατά της  Βουλγαρίας.

Απίστευτες βλασφημίες μέρα και νύχτα στα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.

Χιλιάδες προκλήσεις σε όλους τους διεθνούς οργανισμούς και τις διεθνείς διασκέψεις για τη Βουλγαρία.

Ναι, έχω αλλάξει την πολιτική μου σε σχέση με την Ψευδομακεδονία, και δεν θα είναι πλέον ‘ρομαντική’ αλλά ρεαλιστική», είπε ο Πλεβνέλιεφ.

Ανέφερε, ακόμη, ότι τις θέσεις του τις προώθησε στην ΕΕ.

«Έχω επισημάνει το πρόβλημα. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο, αλλά τώρα είναι εύκολο. Οι πρόεδροι όλης της Ευρώπης γνωρίζουν τα επιχειρήματά μου, τα επεσήμανα και αποδείχθηκαν σωστά. Θα ήθελα να πω ότι είναι ένα θέμα που πραγματικά υποστηρίζει και ο νυν υπουργός Εξωτερικών και ο νέος πρόεδρος Ράντεφ», είπε.

Ο  μακεδονισμός είναι φασισμός

«Ναι, τα Σκόπια πρέπει να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το υποστηρίζει η Βουλγαρία, αλλά όχι ο μακεδονισμός. Ο μακεδονισμός είναι μια ιδεολογία που δεν είναι μόνο αντι-βουλγαρική, αλλά και αντιδημοκρατική.

Είναι μια ιδεολογία  συνολικής χειραγώγησης της ιστορίας.

Είναι μια ιδεολογία που δημιουργεί εντάσεις, εντάσεις μεταξύ των μελλοντικών γενεών.

Ειλικρινά θέλω τα παιδιά μου και τα παιδιά των αδελφών μας από την άλλη πλευρά, των Σκοπίων, να είναι αδέλφια και φίλοι και να έχουν ειρήνη, αλλά με την χειραγώγηση της ιστορίας δεν μπορεί να υπάρξει αδελφοσύνη και ειρήνη. Μια μπερδεμένη ιστορία που για τη Βουλγαρία είναι φασιστική, και δεν μπορεί να προχωρήσει», σύμφωνα με το πρακτορείο  ‘Fokus’.

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Σ Α Ν says:

    Αλλος αυτος παλι . Θυμηθηκε την Συνθηκη του Αγιου Στεφανου του 1878. Αν ο Βουλγαρος ενοχλειται απο τον Μακεδονισμο τι να πει ο Ελληνας και η Ελλας, που απο το 5ο π. Χ αιωνα μετειχαν αθλητες απο την ομαιμον και ομογλωσσον Μακεδονια στις Ολυμπιαδες στην Ολυμπια της Ηλειας και που, με τον Αλεξανδρον της, τον αδελφο της απαρηγορητης Γοργονας ,πηγαν τον Ελληνισμο και την ελληνικη λαλια μεχρι τις Ινδιες και την Αιγυπτο, οπως μας το κατεγραψε και ο Αλεξανδρινοςε Καβαφης μας;;;.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο