Πρωτόγνωρη επίθεση από Αγκυρα σε Ουάσιγκτον

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση διαφθοράς και την καταδίκη υψηλόβαθμου στελέχους της Τραπέζας Χαλκ σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, εξαιτίας του ρόλου του στην παραβίαση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στο Ιράν, η Άγκυρα εξαπολύει πρωτόγνωρη επίθεση κατά της Ουάσιγκτον.

Η τουρκική κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί δημοσίως, ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες και η αμερικανική δικαιοσύνη συνεργάζονται με το Κίνημα Γκιουλέν για να πλήξουν τα συμφέροντα της Τουρκίας. Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού Προεδρικού τοποθετήθηκε επί του ζητήματος και χαρακτήρισε την νέα απόφαση των ΗΠΑ ως «σκάνδαλο». Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Ιμπραχίμ Καλίν τονίζει τα εξής: «Πρόκειται για μια απόφαση-σκάνδαλο μιας δίκης-σκάνδαλο. Δεν φέρει άλλου είδους νόημα. Ήδη ήταν γνωστό ότι αυτή η δίκη είναι ένα κόλπο για παρέμβαση στα εσωτερικά δρώμενα της Τουρκίας, για την δημιουργία αναστάτωσης στο εσωτερικό της χώρας. Γίνεται πραγματικότητα ένα σενάριο που αποτελεί ντροπή για την δικαιοσύνη».

Επί των τελευταίων εξελίξεων τοποθετείται και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μπόζνταγ, ο οποίος δηλώνει τα εξής: «Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνονται αποδεκτά παράνομα τεκμήρια. Αυτή η δίκη δεν έχει νομικά θεμέλια. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η δίκη δημιουργήθηκε με βάση την συνεργασία της ΦΕΤΟ (Οργάνωση Γκιουλέν) με CIA, FBI και την δικαιοσύνη των ΗΠΑ και είναι μια πολιτική δίκη».

Ο κ. Μπόζνταγ ισχυρίζεται επίσης ότι με την νέα δίκη και το αποτέλεσμα της, οι εχθροί της Τουρκίας επιδιώκουν να πλήξουν την τουρκική οικονομία. Αυτός το σχέδιο θα αποτύχει, καθώς οι τουρκικές τράπεζες δεν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, προσθέτει ο Μποζντάγ. Εντωμεταξύ, σχετικά με την καταδίκη του υποδιευθυντή της στις ΗΠΑ, η Τράπεζα Χαλκ δίνει στην δημοσιότητα ένα ανακοινωθέν, στο οποίο επισημάνει ότι ακόμη δεν έχει τερματιστεί η δίκη και ότι συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες της με βάση το εθνικό και διεθνές δίκαιο.

kathimerini.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα