Πρωτοφανής δήλωση του Πατριάρχη Μόσχας: «Επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν έγιναν Γενοκτονίες χριστιανικών μειονοτήτων»

30/4/21 | 0 | 0 | 463 εμφανίσεις
Σε μια περίεργη δήλωση σε κακό και ύποπτο «timing» προχώρησε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος μιλώντας δημοσίως στο ρωσικό κανάλι Russia 24 TVείπε ότι «Κατά την διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, υπήρχαν χριστιανικές μειονότητες αλλά κανείς δεν τις κατέστρεψε» και όλα αυτά ενώ στις 24 Απριλίου ήταν η μαύρη Επέτειος της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Τη στιγμή λοιπόν που τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας αριθμούνται από 700.000 έως 1.5 εκατομμύρια κατά την διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου (έτσι ονομαζόταν ο Α’ ΠΠ) έρχεται ο Ρώσος Πατριάρχης να αρνηθεί το ιστορικά αυταπόδεικτο.
Άρνηση των Γενοκτονιών από τον Πατριάρχη Μόσχας
Κι όλα αυτά τα παραπάνω μόνο για τους Αρμένιους, μιας και οι Γενοκτονίες των Ποντίων Ελλήνων και των Μικρασιατών Ελλήνων και των Ασσυρίων Ελληνορθοδόξων είναι εντελώς άλλα κεφάλαια με την ίδια όμως τραγική κατάληξη.
Σημειώνεται ότι η Τουρκία αρνείται τις Γενοκτονίες που διέπραξε το πρόγονο κράτος της του οποίου είναι κληρονόμος. Αλλά και τις Γενοκτονίες τις οποίες διέπραξε η ίδια ως Τουρκία, στη νυν δηλαδή κρατική της υπόσταση( Αρμενία-Συρία-Κύπρος).
Εδώ ο Πατριάρχης στηρίζει τις τουρκικές θέσεις και έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της σιωπής για τη βεβήλωση της Αγιά Σοφιάς, από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Δεν είναι μυστικό πως η Μόσχα εποφθαλμιά την αίγλη και την πρωτοκαθεδρία του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης και κάνει τα πάντα για να το εγκλωβίσει, χρησιμοποιώντας την μέγγενη της Άγκυρας.
Διαχρονική εξόντωση των χριστιανικών μειονοτήτων από τους Οθωμανούς
Θα πούμε επίσης πως η Οθωμανική Αυτοκρατορία-Τουρκία, εκτός των Γενοκτονιών που διέπραξαν στον 20ο αιώνα, κατά την διάρκεια της πεντακοσάχρονης παρουσίας της, καταπίεσε συστηματικά και μεθοδικά τις χριστιανικές κοινότητες.
Τους έπαιρνε τα πιο γερά παιδιά τα οποία εξισλάμιζε, με το παιδομάζωμα και τα μετέτρεπε στους πιο φανατικούς στρατιώτες του Σουλτανάτου, στους λεγόμενους «Γενίτσαρους».
Εκτός από αυτό όποιος ήταν χριστιανός ή μιλούσε την γλώσσα του αντιμετώπιζε βαρύτατη φορολόγηση με την οποία επί του πρακτέου δεν μπορούσε να επιβιώσει.
Αυτός είναι ο λόγος που πολλές ομάδες φυλετικές ή θρησκευτικές παρέδωσαν είτε την γλώσσα τους είτε την Πίστη τους για να γλιτώσουν από την φορολογία.
Το οθωμανικό κράτος υιοθέτησε εκτός από την βία και πολιτικές μεθοδεύσεις και για να σε απαλλάξει από τα βάρη της δουλείας απαιτούσε να αλλάξεις γλώσσα ή θρησκεία.
Πολλοί λοιπόν εξισλαμίστηκαν ενώ κάποιοι κράτησαν την Ορθόδοξη Πίστη αλλά έγιναν τουρκόφωνοι.
Όπως οι Γκαγκαούζιοι οι οποίοι απλώνονται από την Θράκη μέχρι την Μολδαβία όπου διαβιούν σήμερα ως Ορθόδοξοι στην υπό ρωσικό έλεγχο μη αναγνωρισμένη αυτόνομη οντότητα της Υπερδνειστερίας. Όλα αυτά δεν δείχνουν ελεύθερη εξάσκηση της Πίστεως και ελεύθερη διαβίωση, όπως ανιστόρητα και προκλητικά ισχυρίζεται ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Προφανώς η δήλωση Κύριλλου έχει πολιτικά κίνητρα και εξυπηρετεί την προσέγγιση Πούτιν-Ερντογάν καθώς πλέον η Τουρκία οδηγείται σε απομόνωση από ΗΠΑ και Δύση, υιοθετώντας το αφήγημα της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ρωσία και Τουρκία πρωταγωνίστησαν στην κρίση του Αρτσάχ και στον διαμελισμό του, επιχειρούν μαζί στρατιωτικά σε Συρία και Λιβύη δείχνοντας πως έχουν κοινή  γεωπολιτική στρατηγική.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Υπάρχουν τέσσερα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας τα οποία, πολύ σύντομα, θα ήθελα να σχολιάσω. 1.- Το πρώτο είναι το τέλος της εποχής Ερντογάν και η αρχή της μετα-ερντογανικής εποχής. Δεν είναι σαφές πως θα διαμορφωθεί. Πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ...

Ροή Ειδήσεων

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου ΥΠΠΟΑ "Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, έχει διαγραφεί από το ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
     Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το ΑΤΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε η ανάκληση της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία.         Η τοπική κοινωνία της Πέλλας έδωσε ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η απομάκρυνση της Λιζ Τσέινι από την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας μπορεί να ευνοήσει βραχυπρόθεσμα το κόμμα, συσπειρώνοντας τους οπαδούς του Τραμπ (φωτ. REUTERS/Evelyn Hockstein). ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την υπ’ αριθμόν τρία στην ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ...

  13/5/21 | (0 σχόλια)
  Ρούλα Σαλούρου 13.05.2021 • 07:54  «Τεκτονικές» θεωρούνται οι αλλαγές που επιβάλλει στο συνδικαλιστικό κίνημα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς προβλέπει την υποχρέωση καταγραφής των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ένα ενιαίο μητρώο, περικόπτει δικαιώματα συνδικαλιστών, τροποποιεί την προστασία τους έναντι των απολύσεων, προβλέπει ...


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας