Πρωτοφανές: Η Αλβανία ανήγειρε μνημείο για τους πεσόντες του τουρκικού πραξικοπήματος του 2016!

10/8/19 | 0 | 0 | 437 εμφανίσεις

H Aλβανία του Έντι Ράμα έχει καταστεί στρατηγικός εταίρος της Τουρκίας του Ρ.Τ.Ερντογάν και ικανοποιεί όλα τα τουρκικά συμφέροντα και έτσι ανέγειρε μνημείο στα Τίρανα για τα θύματα του τουρκικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία!

Στα χρονικά δεν έχει ξανασυμβεί μια χώρα να τιμάει την επέτειο για ένα εσωτερικό πολιτικό γεγονός μιας άλλης χώρας αλλά θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψην από το ελληνικό ΥΠΕΞ το πόσο στενοί είναι οι δεσμοί μεταξύ των δύο ηγετών Ρ.Τ.Ερντογάν και Ε.Ράμα.

Επί της ουσίας ο Ε.Ράμα αποτίει φόρο τιμής στον Ρ.Τ.Ερντογάν

«Στα Τίρανα, με την ευκαιρία της τρίτης επετείου από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου 2016,  αποκαλύφθηκε μνημείο αφιερωμένο στα θύματα της απόπειρας.

»Το γεγονός αυτό δημοσιοποιήθηκε μόλις σήμερα από τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, αν και το γεγονός έλαβε χώρα στις 15 Ιουλίου με την παρουσία του αναπληρωτή δημάρχου των Τιράνων Αρμπιάν Μαζνίκου.

Μάλιστα, η τουρκική πρεσβεία που συμμετείχε στην εκδήλωση ανακοίνωσε ότι με τους «αδελφούς Σκιπτάρους με επιτυχία και υπερηφάνεια εγκαινιάσαμε τον ‘Δρόμο των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου’ και το ‘Πάρκο της Δημοκρατίας της 15ης Ιουλίου’»σημειώνει η Φωνή της Αμερικής στην αλβανική έκδοση και αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «είναι ένα ασυνήθιστο γεγονός (για μια ανεξάρτητη χώρα) όπως η Αλβανία, να αποκαλύπτει μνημεία αφιερωμένα σε γεγονότα που συμβαίνουν σε μια ξένη χώρα, όπως είναι η περίπτωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος, για το οποίο οι τουρκικές αρχές κατηγόρησαν τον Μουσουλμάνο κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν».

Η Φωνή της Αμερικής αναφέρει την  πρόσφατη επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στη θερινή κατοικία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στη Μαρμαρίς και λίγες μέρες αργότερα την επίσκεψη στα Τίρανα του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σόιλου, «όπου συζήτησαν για θέματα τρομοκρατίας»…

https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/795920_protofanes-i-alvania-anigeire-mnimeio-gia-toys-pesontes-toy-toyrkikoy

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    20/9/20 | (1 σχόλια)
    Βασίλης Νέδος Αθήνα και Βερολίνο, σε διαφορετικούς ρόλους, έχουν βρεθεί την τελευταία δεκαετία πιο κοντά απ’ όσο ποτέ στη μεταπολεμική ιστορία τους. Τρεις μείζονες ευρωπαϊκές κρίσεις εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα, αναγκάζοντας κάθε φορά την πάντα δύσθυμη Γερμανία να αντιδράσει. Η ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας