του Yishuang Liu.
Η Κίνα ξεπέρασε τις Η.Π.Α. το 2019 σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΡΜΟΙ) στις 7 Απριλίου με 58.990 αιτήσεις που υποβλήθηκαν πέρυσι, η Κίνα ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες υπέβαλαν 57.840 αιτήσεις. Σύμφωνα με τον PMOI, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατείχαν την πρώτη θέση από την έναρξη του συστήματος παγκόσμιας καταγραφής των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (PCT) το 1978.
“Η ταχεία ανάπτυξη της Κίνας, ώστε να γίνει πρώτη σε αιτήσεις διεθνούς αναγνώρισης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μέσω του ΡΜΟΙ, υπογραμμίζει μια μακροπρόθεσμη μετατόπιση της καινοτομίας στην Ανατολή, καθώς περισσότερες από τις μισές αιτήσεις προέρχονται από την Ασία”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής τουΡΜΟΙ Francis Gurry.
Το 1999, η ΡΜΟΙ έλαβε μόνο 276 αιτήματα από την Κίνα. Το 2019, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 58.999, μια αύξηση 200% σε μόλις 20 χρόνια, δήλωσε ο Gurry.
Το 2019, οι πέντε πρώτοι σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας ήταν η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, η Γερμανία και η Νότια Κορέα. Για τρίτο συνεχές έτος, η κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιών Huawei, με 4. 411 δημοσιευμένες εφαρμογές ήταν η πρώτη εταιρεία το 2019.
Ακολουθούν οι Ιάπωνες της Mitsubishi Electric, οι Νοτιοκορεάτες της Samsung Electronics της Νότιας Κορέας, οι Αμερικανοί της Qualcomm των ΗΠΑ και οι Κινέζοι της Guangdong Oppo Mobile Telecommunications. Στη λίστα των 10 πρώτων καταθετών περιλαμβάνονται τέσσερις κινεζικές εταιρείες, δύο εταιρείες της Νότιας Κορέας και μία γερμανική, ιαπωνική, σουηδική και αμερικανική εταιρεία.
Μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας διατήρησε την κορυφαία κατάταξη με 470 αιτήσεις. Το Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 265 αιτήματα, και ακολουθούν το Πανεπιστήμιο του Shenzhen στο νότο της Κίνας, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κίνας.
source : http://french.peopledaily.com