Πρωθυπουργός Σλοβενίας: Είναι καλό για τη Βουλγαρία να αποδεχθεί ένα έθνος που μιλά μια παρόμοια γλώσσα και έχει μια παρόμοια κουλτούρα!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Σε απάντηση σε ερώτηση της βουλγαρικής ραδιοφωνίας, ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα είπε ότι κατάλαβε τη θέση της Βουλγαρίας σχετικά με το βέτο της, επειδή είναι κράτος μέλος.

«Όταν  είμαστε σε μια οικογένεια, έρχεται πρώτα το ενδιαφέρον των χωρών αυτής της οικογένειας και μετά των άλλων. Πρέπει να ενεργήσουμε ως οικογένεια, διαφορετικά κινδυνεύουμε. Είναι καλό για τη Βουλγαρία να αποδεχθεί ένα έθνος που μιλά παρόμοια γλώσσα και έχει παρόμοιο πολιτισμό.

»Μπορεί να είναι ένα αμφιλεγόμενο σημείο, αλλά πρέπει να έχουμε μια στρατηγική άποψη για τα πράγματα», δήλωσε ο Γιάνσα στο BNR.

Στο φόρουμ των Πρεσπών, ο Πρόεδρος της Σλοβενίας Παχόρ χαρακτήρισε την αναβολή των διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία πολιτικά και ηθικά λανθασμένη και πρόσθεσε ότι η χώρα του θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να το αλλάξει.

Σύμφωνα με το Κανάλ 5, στο περιθώριο του Φόρουμ των Πρεσπών, ο Παχόρ συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο Πενταρόφσκι, όπου, όπως πληροφορήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Πενταρόφσκι, επαναλήφθηκε η υποστήριξη για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Νωρίτερα, ο Πενταρόφσκι μίλησε στο φόρουμ, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να ξαναρχίσει η περιοχή και μια νέα συνέργεια μεταξύ της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκτός από τον Παχόρ, ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς εξέφρασε επίσης υποστήριξη για τις προσπάθειες ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας στο φόρουμ, λέγοντας ότι το αδιέξοδο στις ενταξιακές συνομιλίες μετέτρεψε την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων σε πεδίο μάχης για την επιρροή των μεγάλων δυνάμεων.

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα