Πρωθυπουργός Αιγύπτου: Πιθανή, φέτος, η εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων με Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Μουσταφά Μαντμπουλί δήλωσε ότι η Τουρκία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν πρέπει να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη, σημειώνοντας ότι η κύρια διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών οφείλεται στη συμμετοχή της Άγκυρας στη σύγκρουση στη Λιβύη.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Μαντμπουλί δήλωσε ότι περιμένει φέτος τη δυνατότητα επιστροφής των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας.

Ο Μαντμπουλί τόνισε ότι η κύρια κρίση για την Αίγυπτο παραμένει η εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη, αλλά βλέπει τη σύγκρουση να μειώνεται σημαντικά με τον σχηματισμό της προσωρινής κυβέρνησης ενότητας και το τέλος του διχασμού μεταξύ ανατολής και δύσης στη χώρα, η προσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να είναι σημαντική τώρα.

Ο Μαντμπουλί επεσήμανε ότι καμία άλλη χώρα δεν πρέπει να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη ή να προσπαθήσει να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων σε αυτήν, προσθέτοντας: «Θα θέλαμε να αφήσουμε τους Λίβυους να αποφασίσουν για το μέλλον τους μόνοι τους».

Ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Η Αίγυπτος εργάζεται για να βοηθήσει τους Λίβυους να επιτύχουν τον στόχο τους να αποφασίσουν για το μέλλον τους», όπως σημειώνει η Libya Akhbar.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα