ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ

28/5/21 | 1 | 0 | 186 εμφανίσεις
Το πολιτικό σύστημα μετά τον Εμφύλιο ήταν κατακερματισμένο. Προσωπικότητες να κυβερνήσουν υπήρχαν αλλά τα κόμματα επι της ουσίας είχαν διαλυθεί.
Ο Παπάγος ένωσε την Δεξιά. Η κομμουνιστική Αριστερά ηττημένη βρέθηκε στις σοσιαλιστικές χώρες και στο κέντρο υπήρχαν μικρές ομάδες που προσπαθούσαν να συγκροτηθούν
Το κατάφεραν αρχές του ΄60, υπο τον Γεώργιο Παπανδρέου, αφού το 58 η Αριστερά που έμεινε στην Ελλάδα υπο την ΕΔΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση.
Και τώρα έχουμε μια συγκροτημένη Δεξιά που θα πάρει τις επόμενες εκλογές, μια Αριστερά υπο τον Σύριζα που διέλυσε μύθους που την περιέβαλαν και φυλλοροεί και κατακερματισμένο το Κέντρο. Προσπάθειες ανασυγκρότησής του γίνονται πολλές.
Το επόμενο διάστημα θα δούμε να παίρνουν σάρκα και οστά.
Και κάποια στιγμή αφού συνειδητοποιήσουν πως μόνες αυτές οι μικρές συσπειρώσεις δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτε, θα ενωθούν.
Μια νέα Ένωση Κέντρου βρίσκεται στην αρχή της δημιουργίας της.

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  “Προσωπικότητες να κυβερνήσουν υπήρχαν αλλά τα κόμματα επι της ουσίας είχαν διαλυθεί”

  Σήμερα υπάρχουν κόμματα, αλλά όχι και προσωπικότητες για να κυβερνήσουν. Ανθρωπάρια, με “προσόν” κυρίως το οικογενειακό όνομα, κυβερνούν μέσω των συμμοριών, που ευσχήμως λέγονται κόμματα, έχοντας δημιουργήσει την κομματαρχία, που τόσο συχνά αναφέρει ο Κοντογιώργης.

  “Και τώρα έχουμε μια συγκροτημένη Δεξιά”

  Τάχα μου την ΝΔούλα, που έιναι διασπασμένη σε τρεις παρατάξεις, ονομάζετε “συγκροτημένη Δεξιά” (sic);

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο