Προσφυγικό, Συρία και Κυπριακό στο επίκεντρο της επίσκεψης Μέρκελ στην Άγκυρα, σε τεταμένο κλίμα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
To προσφυγικό, η εκεχειρία στη Συρία, αλλά και το Κυπριακό, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Mέρκελ, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Άγκυρα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ θα επισκεφθεί το κτήριο του κοινοβουλίου. Δεν αποκλείεται να έχει επίσης επαφές και με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

Όπως δήλωσε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, η Τουρκία είναι για την Ε.Ε. «ένας εξαιρετικά σημαντικός γείτονας και εταίρος», με τον οποίο η Γερμανία διατηρεί στενές σχέσεις και λόγω των «εκατομμυρίων ανθρώπων τουρκικής καταγωγής» που ζουν στη χώρα.

Στόχος της επίσκεψης της κ. Μέρκελ είναι να καταλήξει με τους Τούρκους συνομιλητές της σε «κοινές λύσεις» στη βάση κοινών συμφερόντων, ανέφερε ο κ. Ζάιμπερτ, προσθέτοντας πως εκτός από τα διμερή θέματα και τη συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ θα συζητηθούν η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για τους πρόσφυγες, η κατάσταση στη Συρία, αλλά και το Κυπριακό.
Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης σημείωσε ακόμη ότι στις συναντήσεις της η κ. Μέρκελ θα αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα σε ό,τι αφορά τα ατομικά δικαιώματα και την ελευθερία τύπου. Ο κ. Ζάιμπερτ παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις της γερμανικής κυβέρνησης και της καγκελαρίου, που ασκούσαν κριτική στην στάση της τουρκικής κυβέρνησης μετά το πραξικόπημα.
Σημειώνεται ότι χθες Τετάρτη, η κ. Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εν όψει της επίσκεψής της στην Τουρκία. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν για το Κυπριακό, τις ευρωτουρκικές σχέσεις και το προσφυγικό.
EPA/VOLKAN FURUNCU/POOL
Ναυτεμπορική
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα