Προσοχή: Κλείνει για 24 ώρες η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας – Με πέντε πόντους χιόνι παρέλυσε η χώρα! Εικόνες χάους στους δρόμους!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εξαιτίας της απίστευτης ανικανότητας ορισμένων αρμοδίων να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα η Πολιτική Προστασία αποφάσισε πως κλείνει από τις 19:00 και για 24 ώρες η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας.

Η Αθηνών Λαμίας, που έχει κλείσει από τα ξημερώματα στο ρεύμα ανόδου από την γέφυρα Καλυφτάκη, θα ανοίξει στις 13:00 αλλά το απόγευμα θα κλείσει ξανά για λόγους ασφαλείας. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί και πάλι στις 11:00 το πρωί της Τρίτης.

Αποφάσεις για την Εθνική Αθηνών – Λαμίας πάρθηκαν κατά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Δευτέρας (15.02.2021) στην Πολιτική Προστασία, ενόψει του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας που έρχεται τις επόμενες ώρες.

Αποφασίστηκε λοιπόν, η Εθνική Αθηνών – Λαμίας να ανοίξει στις 13:00 και να μείνει ανοιχτή για έξι ώρες, έως τις 19:00 το απόγευμα. Τότε, ο δρόμος θα κλείσει ξανά και μάλιστα για 24 ώρες!

Η Αθηνών – Λαμίας θα μείνει ανοιχτή για έξι ώρες προκειμένου να γίνει τροφοδοσία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐσης, τόνισε μετά το τέλος της σύσκεψης ότι η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας θα ξανακλείσει από τις 19:00 και έως αύριο στις 19:00 επειδή προβλέπονται πολύ ισχυρά και ακραία φαινόμενα. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί πάλι αύριο στις 11 το πρωί.

Χάος στην Αθηνών – Λαμίας
Η απόφαση να κλείσει η Αθηνών – Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη ελήφθη νωρίς το πρωί και ενώ η κακοκαιρία είχε αρχίσει ήδη να πλήττει και την Αττική. Ωστόσο, η απόφαση αυτή προκάλεσε χάος και κίνηση και πολύωρη ταλαιπωρία για τους οδηγούς, που αναγκάζονταν από την Τροχαία είτε να κάνουν αναστροφή είτε να βρουν εναλλακτικές διαδρομές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η απόφαση να κλείσει η Αθηνών – Λαμίας ήταν δική του. «Η Εθνική Οδός έκλεισε με δική μου απόφαση για να μην εγκλωβιστεί και κινδυνέψει κανείς, καθώς η χιονόπτωση είναι σφοδρή», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Εικόνες από τη χιονισμένη Αθηνών – Λαμίας
Η ένταση της χιονόπτωσης ήταν τεράστια με αποτέλεσμα η Εθνική να κλείσει παρά τις προσπάθειες που έκαναν τα μηχανήματα εκχιονισμού και οι αλατιέρες που επιχειρούσαν διαρκώς. Από το βράδυ, ΙΧ και φορτηγά εγκλωβίστηκαν στους παραδρόμους της Εθνικής.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, νωρίτερα, εντοπιζόταν στο ύψος της Υλίκης, στη Βοιωτία, όπου επικράτησε μέχρι και χιονοθύελλα.

https://europost.gr/prosochi-kleinei-24-ores-ethniki-odos-athinon-lamias-pente/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα