Προς ομαλοποίηση οι σχέσεις Ισραήλ- Σουδάν- Ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Χαρτούμ

25/11/20 | 2 | 0 | 216 εμφανίσεις

 

Σήμερα, Δευτέρα, η πρώτη επίσημη ισραηλινή αντιπροσωπεία έφυγε για το Σουδάν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για επίσκεψη μεγαλύτερης αντιπροσωπείας για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η ισραηλινή εφημερίδα «Yediot Aharonot» δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία έφυγε με ιδιωτικό αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προς την πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ.

Όπως αναφέρει: «Διαπιστώθηκε ότι το αεροπλάνο μετέφερε μια μικρή ισραηλινή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο του τμήματος Μέσης Ανατολής και Αφρικής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, για να συζητήσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και να ανοίξει το δρόμο για την άφιξη μιας μεγαλύτερης αντιπροσωπείας».

Στο τέλος του περασμένου μήνα, το Ισραήλ, το Σουδάν και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσαν την απόφαση των μεταβατικών αρχών στο Χαρτούμ και του Ισραήλ να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις μεταξύ τους.

Adnki.net

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Επισκέπτης says:

    Η Τουρκία διατηρεί, ή τουλάχιστον διατηρούσε μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές της βάσεις στο Σουδάν. Εάν το τελευταίο συμμαχήσει με το Ισραήλ, προφανώς η Τουρκία θα πρέπει να τα μαζεύει.

  2. 2
Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας