Προς ολική ρήξη ΗΠΑ-Τουρκία: Δεν μετακινούνται οι S400

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από την αγορά του ρωσικού πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400, δήλωσε την Πέμπτη ο İbrahim Kalın. Ο Kalın κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πίεση στην Τουρκία, λέγοντας ότι η χώρα ήταν ασυνεπής. Η σύμβαση για τους S-400 υπεγράφη «περίπου τέσσερις μήνες πριν από τις κυρώσεις της CAATSA», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο κρατικό TRT Haber.

«Από νομική άποψη, αυτό που λένε είναι ασυνεπές». Η Τουρκία δεν θα αντιστρέψει πορεία σχετικά με τα S-400, είπε ο Kalın και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πει ότι δεν θα διαπραγματευτούν για το θέμα. ”Το ζήτημα έχει μετατραπεί”, είπε ο Kalın. «Η Ρωσία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην περιοχή μας”.

Ο Kalın είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τηλεφωνική κλήση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν τις επόμενες εβδομάδες. Ο εκπρόσωπος είπε ότι έκανε την πρώτη επαφή με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, όπου συζήτησαν την απομάκρυνση των S-400 και της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 stealth fighter jet, καθώς και αντιτρομοκρατικές προσπάθειες της Τουρκίας στη Συρία.

Τα θέματα που συζήτησε ο Kalın με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς και οι κυρώσεις CAATSA, «βλάπτουν τις σχέσεις μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν υπό τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και συνεχίστηκαν υπό τον διάδοχό του Donald Trump. Οι Ηνωμένες Πολιτείες νοιάζονται για τις σχέσεις τους με την Τουρκία, δήλωσε ο Καλίν. Ο Εκπρόσωπος θα συναντηθεί ξανά με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σούλιβαν τις επόμενες μέρες.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

Πηγή: ahvalnews/infognomonpolitics.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα