Προς λήξη η ομηρία των 49 ναυτικών στο Ιράν: Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει ο απεγκλωβισμός τους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σχεδόν 100 ημέρες έχουν συμπληρωθεί από την έναρξη της ομηρίας 49 ναυτικών
μετά την κατάληψη των ελληνικών τάνκερ από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, στις 27 Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα γράφει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), στην πρόσφατη επίσκεψη ελληνικού κλιμακίου στην Τεχεράνη, η ιρανική πλευρά έκανε σημαντικό βήμα πίσω και συμφώνησε στην αντικατάσταση των δύο πληρωμάτων.

Επομένως, σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, οι 10 Έλληνες, ένας Κύπριος και 38 Φιλιππινέζοι εγκλωβισμένοι ναυτικοί, θα επιστρέψουν άμεσα στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΕΝΕΝ, η αρχή του απεγκλωβισμού πιθανότατα θα ξεκινήσει από αύριο, Δευτέρα, καθώς αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα ο Έλληνας ανθυποπλοίαρχος του πλοίου Prudent Warrior, αφού του χορηγηθεί η σχετική βίζα.

Στο δεύτερο πλοίο, το Delta Poseidon, στο οποίο βρίσκονται εννέα Έλληνες, η αντικατάστασή τους θα γίνει τις επόμενες μέρες και στην επιστροφή θα είναι το σύνολο του ελληνικού πληρώματος.

Το σύνολο των Ελλήνων ναυτικών θα αντικατασταθεί με αλλοδαπούς, εκτός από έναν Έλληνα ο οποίος επιθυμεί την παραμονή του στο πλοίο.

Θολό το τοπίο για την απελευθέρωση των πλοίων

Κατά την ίδια πηγή, σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση των πλοίων η κατάσταση παραμένει «θολή» και το τοπίο δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει, τουλάχιστον στον μήνα Σεπτέμβρη, αφού οι Ιρανοί ζητούν μία σειρά εγγυήσεις από την ελληνική πλευρά στις οποίες δεν διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα…

Στο μεταξύ το δεξαμενόπλοιο “Lana” που μεταφέρει το ιρανικό πετρέλαιο είναι αγκυροβολημένο στον Πειραιά, είναι πλήρως επανδρωμένο, ενώ διαθέτει όλα τα ναυτιλιακά έγγραφα για την αξιοπλοΐα του.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ιρανική εφημερίδα έγραψε ότι η ιρανική κυβέρνηση έχει πληροφορίες ότι εάν το πλοίο “Lana” αναχωρήσει από την Ελλάδα και βγει στα διεθνή ύδατα, οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν ρεσάλτο για την κατάληψη του πλοίου και την κατάσχεση του φορτίου του, εφαρμόζοντας «γκανγκστερικά» την απόφαση για το εμπάργκο του ιρανικού πετρελαίου που έχουν αποφασίσει οι ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: penen.gr

Προς λήξη η ομηρία των 49 ναυτικών στο Ιράν: Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει ο απεγκλωβισμός τους

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα