Προς ενταφιασμό οδηγείται το κυβερνητικό σχέδιο για self test – Φαρμακοποιοί: «Διαδικασία από άχρηστη ως επικίνδυνη»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Προς ενταφιασμό δείχνει να καταλήγει το σχέδιο της κυβέρνησης για την διενέργεια μαζικών τεστς μέσω χορήγησης τους στα φαρμακεία αν και δεν γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει πατρότητα της ιδέας, αλλά η πατέντα με τη δωρεάν διανομή των τεστ «do it yourself», που έπιασε στον ύπνο γιατρούς και φαρμακοποιούς, μυρίζει από μακριά πολιτικάντικο αυτοσχεδιασμό πανικού.

Η εικόνα είναι πραγματικά παρανοϊκή. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν γίνονται τη μία μέρα 12.000 τεστ (λιγότερα από όσα κάνει η Κύπρος) και την άλλη μέρα 63.000! Μοναδικό αποτέλεσμα των μετρήσεων… ακορντεόν που οδηγούν και σε μέτρα «ακορντεόν» είναι να υποεκτιμάται σε τραγικό βαθμό ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα.

Έτσι και μην θέλοντας να συμμετάσχουν σε ακόμα μια “φαεινή ιδέα” της κυβέρνησης οι φαρμακοποιοί της Αττικής  δηλώνουν πλήρως αντίθετοι στη διαδικασία χορήγησης self tests στους πολίτες μέσω φαρμακείων, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή.

Με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας (ΦΣΑ) χαρακτηρίζει τη διαδικασία αντιεπιστημονική «που μπορεί να αποβεί από άχρηστη έως επικίνδυνη», ζητεί διευκρινήσεις για την καταγραφή και την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων και καταλογίζει στους αρμόδιους προσπάθεια μετακύλισης των κρατικών ευθυνών στους πολίτες.

Ο ΦΣΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση «προσπάθεια συκοφάντησης των φαρμακοποιών με φθηνά επιχειρήματα δήθεν περί αιτημάτων αμοιβής προσπαθώντας να πετύχει έναν κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος τους».

Τέλος, υπενθυμίζει ο ΦΣΑ τη συμμετοχή των φαρμακοποιών στον αντιγριπικό εμβολιασμό καλύπτοντας τα κενά της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης της χώρας με μόνη αμοιβή το χαμόγελο και τις ευχαριστίες των εμβολιασμένων πολιτών.

https://www.pronews.gr/ygeia/972841_pros-entafiasmo-odigeitai-kyvernitiko-shedio-gia-self-test-farmakopoioi-diadikasia-apo

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα