Διέλυσαν τη χώρα και τώρα ξαφνικά λένε… «συγγνώμη λάθος»!

Απίστευτα πράγματα είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην πανδημία του κορωνοϊού λόγω της καθημερινής εμφάνισής της στα τηλεοπτικά πάνελ. 

Η Ματίνα Παγώνη είπε αυτό που έλεγαν όλοι οι σοβαροί επιστήμονες από την αρχή της πανδημίας, ότι μετρούσαν τους πάντες ως νεκρούς Covid-19, κάτι που επί της ουσίας «φούσκωσε» τα νούμερα των νεκρών και οδήγησε σε αυστηρά μέτρα που διέλυσαν την οικονομία. 

Και τώρα που η κυβέρνηση είδε ότι το αφήγημα έχει αλλάξει και η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αποφάσισε να αλλάξει το πρωτόκολλο καταγραφής των θανάτων… γιατί μπορεί!

Ωστόσο αντίθεση σε αυτό είναι η Ματίνα Παγώνη γιατί… τώρα δεν έχει νόμηα! Απίστευτα πράγματα!

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως διαφωνούσε μεν εξαρχής με το συγκεκριμένο πρωτόκολλο, αλλά τώρα δεν έχει νόημα η αλλαγή του:

«Ήμουν κάθετα αντίθετη από την αρχή και το είχα πει, να γίνεται η καταγραφή έτσι. Ήταν εισήγηση της επιτροπής, από κει και πέρα τη στιγμή που αποφασίστηκε έτσι συνεχίσαμε στα νοσοκομεία αυτό το πρωτόκολλο. Μετά από δύο χρόνια να θυμόμαστε τώρα να αλλάξουμε το πρωτόκολλο, δεν έχει νόημα. Όλοι ξέραμε πως γινόταν η καταγραφή μέχρι τώρα και ο κόσμος το ήξερε.

Όποιος έμπαινε για οποιαδήποτε αιτία, καρκινοπαθής, έμφραγμα και διαπιστωνόταν ότι είχε covid, η τελική ετικέτα που βάζαμε ήταν covid. Αυτό για μένα ήταν λάθος από την αρχή, το είχαμε επισημάνει, δεν έχει νόημα να κάνουμε τώρα αυτή τη συζήτηση. Γιατί τώρα σκεφτήκανε να αλλάξουν το πρωτόκολλο, νομίζω δεν έχει νόημα. Στα δύο χρόνια και πέντε μήνες αλλάζεις την καταγραφή; Τι νόημα έχει; Ήταν λάθος από την αρχή η εισήγηση να τηρηθεί αυτό το πρωτόκολλο».

https://www.pronews.gr/ygeia/proklitiki-m-pagoni-sas-katagrafame-olous-os-thanatous-covid-kai-kserame-oti-itan-lathos-tora-den-exei-noima-na-to-allaksoume/