Προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου «πρέσβη» στα Κατεχόμενα κατά Τσίπρα

25/1/17 | 0 | 0 | 651 εμφανίσεις

Λίγες μέρες μετά τη δραπέτευση της Τουρκίας από τις συνομιλίες της Γενεύης, ο παράνομος Τούρκος «πρέσβης» στα Κατεχόμενα της Κύπρου Ντεριά Κανμπάι ειρωνεύτηκε με επαίσχυντο τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα για τις επανειλημμένες δηλώσεις του ότι «το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής», που άλλωστε είναι και διαπίστωση της Διεθνούς Κοινότητας.

Ο Κανμπάι χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα» την άποψη του πρωθυπουργού, καθώς –όπως είπε– «εκείνα τα χρόνια πιθανόν δεν ζούσε ακόμα (σ.σ. ο Αλ. Τσίπρας) ή ήταν πολύ μικρό μωρό και δεν θυμάται πως από τη δική του χώρα ήρθε εδώ ένας δολοφόνος και από τη δεκαετία του 1950 διενεργούσε εγκλήματα», εννοώντας τον αρχηγό της ΕΟΚΑ.

«Ενθυμούμενοι τους “ήρωες” και βετεράνους στην Κύπρο, θυμόμαστε και πολλές σκευωρίες και διεργασίες, που έγιναν στο όνομα της “ελληνικοποίησης” της Κύπρου», συμπλήρωσε ο «πρέσβης».

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Κανμπάι υποδεχόμενος ενώσεις των Γκρίζων Λύκων που ακόμα δρουν στην Κύπρο με κάλυψη του κατοχικού στρατού.

Όπως μετέδωσαν κατοχικά ΜΜΕ, ο Κανμπάι δέχθηκε αντιπροσωπεία του συνδέσμου οικογενειών «ηρώων και αναπήρων πολέμου», υπό τον Ερτάν Ερσάν. Ο τελευταίος είπε ότι «με την Τουρκία ήμαστε όπως το κρέας και το νύχι» και η επίσκεψή του στον Τούρκο «πρέσβη» έγινε με την ευκαιρία του εορτασμού της 43ης επετείου ίδρυσης του συνδέσμου.

Ο Ερσάν, φερέφωνο της Άγκυρας, αποκάλυψε το όψιμο ενδιαφέρον της Τουρκίας για λύση λέγοντας πως «ο καθένας (σ.σ. εννοεί τις δύο κοινότητες) πρέπει να ζει στο δικό του “κράτος”» και τάχθηκε υπέρ της μη εγκατάλειψης των τουρκικών εγγυήσεων.

pontos-news.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο