Προκλητικές δηλώσεις από την κυβέρνηση για το ακαταδίωκτο: «Προστατεύουμε τους ειδικούς… από τους παλαβούς» 

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Με προκλητικές και αστείες δηλώσεις προσπαθούν από χθες οι κυβερνώντες να πείσουν για το ακαταδίωκτο

Τροπολογία-σκάνδαλο πέρασε χθες η κυβέρνηση η οποία ψήφισε το ακαταδίωκτο των επιτροπών που διαχειρίζονται την πανδημία και παρά την θύελλα αντιδράσεων που υπάρχει στο Μαξίμου… πετούν το «μπαλάκι» στην εξέδρα. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην ΕΡΤ θέλησε να υποβαθμίσει το ζήτημα κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντας λόγο για «ελευθερία άποψης χωρίς να φοβούνται μηνύσεις» των μελών της Επιτροπής λοιμωξιολόγων!

«Οι άνθρωποι της Επιτροπής δεν ασκούν διοίκηση για να είναι υπόλογοι σε ποινικές διώξεις. Πρέπει να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της Επιτροπής, να είναι ελεύθεροι να εκφέρουν την επιστημονική τους άποψη χωρίς να φοβούνται μηνύσεις από τον οποιονδήποτε», είπε χωρίς βέβαια να ερωτηθεί, γιατί άραγε να φοβούνται μηνύσεις αν είναι τόσο σίγουροι ότι έχουν πράξει καλά τη δουλειά τους και γιατί η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη (η οποία κρίνει αν η οποιαδήποτε μήνυση έχει βάσεις και αναλόγως πράττει) .

Η κ. Πελώνη καταλόγισε μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλοπρόσαλλη τακτική, θέλοντας προφανώς να αποπροσανατολίσει από την απόφαση και την ουσία της: «Από τη μια κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χειραγωγεί την επιτροπή και από την άλλη αντιδρά για την τροπολογία που διασφαλίζει ακριβώς την ανεξαρτησία της Επιτροπής. Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβλημα με την επιστήμη; Πως θα μπορούν να εισηγούνται ελεύθερα οι επιστήμονες;»

Γεωργιάδης: Προστατεύουμε τους ειδικούς… από τους παλαβούς

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε κι αυτός για το ακαταδίωκτο των λοιμωξιολόγων που πέρασε στη Βουλή, με ακόμα πιο σαθρές απόψεις από αυτές της κ.Πελώνη!

«Φαντάζεστε όταν τελειώσει αυτή η πανδημία με τους εμβολιασμούς σε λίγες εβδομάδες, οι άνθρωποι που συμμετείχαν ένα χρόνο σε αυτή την επιτροπή και λάμβαναν αποφάσεις να ήταν εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε παλαβό από αυτούς που βλέπουμε στο Facebook στο Twitter και παντού, να τους κάνουν μηνύσεις και αγωγές και να τρέχουν τα επόμενα 30 χρόνια της ζωής τους στα δικαστήρια επειδή δέχθηκαν να συμβουλεύουν μία κυβέρνηση ένα κράτος πως να αντιμετωπίσει την πανδημία; Εγώ απορώ και το πως γίνεται η συζήτηση», ήταν μια από τις φοβερές του αιτιολογήσεις στο OPEN για τη σκανδαλώδη τροπολογία που πέρασε μόνο με ψήφους της ΝΔ.

Ερωτώμενος γιατί επιλέχθηκε αυτή η στιγμή για την τροπολογία, ο κ.Γεωργιάδης συνέχισε να εκτίθεται: «Γιατί η πανδημία πλησιάζει στην λήξη της και οι άνθρωποι αυτοί θα επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή. Όσο περνάει η πανδημία και υπάρχει μεγαλύτερη στεναχώρια, αυξάνονται οι εχθρικές αναρτήσεις εναντίον των επιστημόνων που έβαλαν το κεφάλι τους στο ντορβά. Ένας μαγαζάτορας που θεωρεί ότι έπαθε ζημιά το μαγαζί του επειδή εισηγήθηκε ο Χ λοιμωξιολόγος το lockdown, θα μπορούσε να κάνει μήνυση και αγωγή στον Χ λοιμωξιολόγο που ψήφισε υπέρ του lockdown».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/980979_proklitikes-diloseis-apo-tin-kyvernisi-gia-akatadiokto
spot_img

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ποιος ευσυνείδητος Δικαστής, με πίστη στο Σύνταγμα και τους Νόμους, θα εφαρμόσει αυτή την “διάταξη” .

  Ποιος δικάζει τώρα τους “ακαταδίωκτους” ειδικούς, οι οποίοι δεν σταμάτησαν ακόμα να αποφασίζουν ενδεχομένως και εγκληματικά και άδικα; Ενδεχόμενο που ενισχύεται από τέτοιες νομοθετικές παρεμβάσεις. Ποιες είναι οι δικαιοκρατικές εγγυήσεις στην προκειμένη περίπτωση;

  Οι πονηροί που ισχυρίζονται ότι “τους προστατεύουν από τους ψεκασμένους” ποιους ψεκασμένους εννοούν; Τους ψεκασμένους Εισαγγελείς; Των Εισαγγελέων τα χέρια αποπειράται να δέσει η “διάταξη” !

  Και επιτέλους ποιος ελέγχει τώρα την νόμιμη και δίκαιη λειτουργία αυτών των “ακαταδίωκτων” ; Τους Υπουργούς τους ελέγχει – σύμφωνα με τα ισχύοντα – η Βουλή. Τους “λοιμωξιολόγους” ποιος;

  Αν με αδικεί η απόφαση της επιτροπής, τι κάνω; Πού προσφεύγω; Στην αυτοδικία;

  Και πώς φαντάζεται η Κυβέρνηση να προτείνει και η οιονεί (δι’ αντιπροσώπου γαρ) Κυβερνητική πλειοψηφία ότι δικαιούται να ψηφίζει τέτοια Παράνομα; Ας ψηφιστεί και το “ακαταδίωκτο” μιας “αστυνομικής επιτροπής” να τελειώνουμε!

  Έχει περάσει προ πολλού η ώρα που η Δικαιοσύνη ως τρίτη λειτουργία του Πολιτεύματος πρέπει να πράξει εξ άπαντος με τρόπο που να δικαιώνει την ουσία του σκοπού ύπαρξής της: την εγγύηση της κανονικής, απρόσκοπτης, δίκαιης και ουσιώδους Ζωής του Πολιτεύματος!

  Θέστε τέρμα στην Εκτροπή!

 2. “…διασφαλίζει ακριβώς την ανεξαρτησία της Επιτροπής”

  Προφανώς εννοεί την ανεξαρτησία από τον Νόμο και την Δικαιοσύνη!

  ΥΓ

  Αν δεν είναι οι μηνύσεις και η συνήθης διαδικασία, τότε ποιος είναι ο τρόπος ελέγχου της νομιμότητας των πράξεων της Επιτροπής; Το μάτιασμα;

  • Διασφαλίζουν την Επιτροπή, όπως δισφάλισαν τούς εαυτούς των, με το αρθρο 86 τού Συντάγματος, περί ευθύνης υπουργών. Η ατιμωρησία νομοθετημένη, όπως σε κάποις Μπανανίες.

   • Οι Υπουργοί όμως εξετάζονται – έστω και πολύ δύσκολα – από την Βουλή και παραπέμπονται σε Ειδικό Δικαστήριο, αν προκύψει κάτι. Οι Λοιμωξιολόγοι;

    • Ελένη, αν εσύ κλέψεις ένα πορτοφόλι, θα ρωτήσουν τούς οικείους σου αν πρέππει να παραπεμφθείς σε δικαστήριο και μάλιστα ΕΙΔΙΚΟ; Πού είναι η από το Σύνταγμα προβλεπομένη ισονομία; Αυτό και μόνο δεν δείχνει ότι το καθεστώς που επιβλήθηκε στην Ελλάδα μετά την δικτατορία, είναι κάτι σαν το προεπαναστατικό καθεστώς στην Γαλλία, όπου λαός και αριστοκράτες δεν είχαν τα ίδια δικαιώματα;

     Τώρα, αν έδωσαν a priori ασυλία στην Επιτροπή, μικρή η διαφορά. Είμαστε μία αξιοπρεπής Μπανανία.

    • Και κάτι ακόμη, που λησμόνησα. ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ των αδικημάτων, μετά από δύο βουλευτικές περιόδους. Ο Τσοχατζόπουλος, για παράδειγμα, δικάστηκε για το “ξέπλυμα”, όχι όμως και για την ΚΛΟΠΗ δημοσίου χρήματος, διότι αυτή είχε παραγραφεί. Έτσι, τού έμειναν τα λεφτά, να τα φάει αυτός, η γυναίκες του, τα παιδιά και τα εγγόνια του. Εσένα θα σού παραγράφανε την κλοπή τού πορτοφολιού;

     Παρόμοια είχαν κάνει και οι σοσιαλιστές στην Αργεντινή, που ξεπούλησαν τον πλούτο τής χώρας. Όταν μετά τρία χρόνια ο Nestor Kirchner τούς κάθισε στο σκαμνί, απηλλάγησαν, διότι τα εγκλήματά των είχαν παραγραφεί.

 3. https://www.protagon.gr/apopseis/asylia-apo-tis-minyseis-twn-psekasmenwn-44342272071

  Σωστή απόφαση.

  Καήκαμε αν οι γιατροί της επιτροπής αντί να ασχολούνται με τον Covid, σκέφτονται τι μπορεί να κάνει στο μέλλον ο κάθε ψεκασμένος ψηφοφόρος του ΟΧΙ, του καταληψία, του Καμμένου και του Χαϊκάλη.

  Ξέρουμε άλλωστε το ποσοστό των βλαμένων στη χώρα. Από την 05-07-2015, έχουμε ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια μας.

  https://www.iefimerida.gr/news/428655/3-hronia-apo-dimopsifisma-ohi-poy-egine-nai-oi-horoi-sto-syntagma-kai-mea-culpa-tsipra

  • Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές είναι οι αρμόδιοι να το κρίνουν αυτό. Και όχι οι προϊστάμενοι της επιτροπής. Και όχι έτσι αντισυνταγματικά.

   Δηλαδή δεν σας περνά από το μυαλό ότι κατά την ενασχόλησή τους με την κόβιντ μπορεί να παρανομήσουν ακόμα και οι Λοιμωξιολόγοι; Είναι υπεράνω της νομιμότητας ή υπεράνω πάσης υποψίας; Ή δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να κρίνει το ανυπόστατο μιας καταγγελίας;

   Θα πέσει με πάταγο αυτό το τόσο σκανδαλώδες! Θα δώσουν λόγο οι “ειδικοί”, αλλά μέχρι τότε η υποψία θα τους βαρύνει – ίσως και άδικα – εξαιτίας αυτής της εξόφθαλμης αστοχίας των εντολέων τους.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,654ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
18,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα