Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Κακομαθημένο παιδί ο Νίκος Κοτζιάς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Κακομαθημένο παιδί» και «άνθρωπο με κόμπλεξ» χαρακτηρίζει τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκος Κοτζιά, ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Ως μία χώρα (η Τουρκία) που έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της, τέτοιες δηλώσεις κάποιες φορές τις αντιμετωπίζει με υπομονή, κάποιες άλλες δείχνει ωριμότητα ή δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη πάντα ένα άτομο που ζει μέσα σε κόμπλεξ. Ωστόσο, όταν αναφέρεται σε θέματα που είναι ευαίσθητα για τους πολίτες, θα πρέπει να απαντάμε κι εμείς καταλλήλως» δήλωσε.
Επιπλέον, επιχείρησε να κάνει σε μια «επίδειξη ισχύος», υπονοώντας ότι μια στρατιωτική εμπλοκή είναι πιθανή.
Συγκεκριμένα, κάλεσε την Ελλάδα να μην μπει σε μία νοοτροπία ανταγωνισμού με την Τουρκία, καθώς «δεν χρειάζεται να τους κάνουμε επίδειξη δύναμης. Ο τουρκικός στρατός γνωρίζει πολύ καλά τί θα κάνει αν χρειαστεί. Και η κυβέρνηση το γνωρίζει. Ας το εξηγήσουν και στο κακομαθημένο παιδί. Μην παίζουν με την υπομονή μας».
Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η Τουρκία δίνει ιδιαίτερη σημασία στις σχέσεις μας με την Ελλάδα, σε διάφορα θέματα, όπως το θέμα των νησιών του Αιγαίου, το θέμα της υφαλοκρηπίδας και του εναέριου χώρου.
«Σε όλα αυτά τα θέματα σκεφτόμαστε διαφορετικά και γι’ αυτό έχουν δημιουργηθεί μηχανισμοί και γίνονται διερευνητικές επαφές. Για να μην αυξάνεται η ένταση. Γι’ αυτό τα κάνουμε όλα αυτά. Αλλά αυτός ο εταίρος της κυβέρνησής σας, συνεχώς προβαίνει σε ενέργειες που καταστρέφουν αυτή την κοινή αντίληψη, κάνει δηλώσεις και προκαλεί», ανέφερε.
Όπως ανέφερε σαρκαστικά ο κ. Τσαβούσογλου, η απάντηση που φέρεται να λαμβάνει από το ελληνικό κυβερνητικό επιτελείο για το Νίκο Κοτζιά είναι πως «είναι καλό παιδί, το χειριζόμαστε».
«Ακόμη και έτσι να ‘ναι, μέχρι ποιο σημείο το χειριζόσαστε; Δηλαδή, τον πήρατε συνεταίρο, ήσασταν υποχρεωμένοι, εσύ τον διαχειρίζεσαι, αλλά έχω κι εγώ μια υπομονή κι αυτή η υπομονή έχει τα όριά της. Δεν είναι ατέλειωτη. Εντάξει, δείχνουμε ωριμότητα. Γι’ αυτό δεν θέλω να αναφερθώ σε κάποια πράγματα, πολιτικά πράγματα, επειδή είναι μεταξύ μας. Βασικά γνωρίζουμε ότι αυτό το κακομαθημένο παιδί, που είναι και υπουργός, προκαλεί ανησυχία και στην τωρινή κυβέρνηση», ανέφερε.
Στη συνέχεια, ο Τούρκος ΥΠΕΞ κλιμάκωσε εκ νέου τη ρητορική του λέγοντας ο Νίκος Κοτζιάς είναι «το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, το κακομαθημένο παιδί της κυβερνητικής συμμαχίας».
«Τί δηλαδή; Γιατί να χειριστούμε αυτές τις αταξίες του; Είναι δουλειά μας να χάνουμε το χρόνο μας με τέτοια; Ελλάδα-Τουρκία είναι δύο γείτονες κι αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Υπάρχουν και ζητήματα. Αλλά υπάρχει η θέληση να τα λύσουμε αυτά τα ζητήματα. Στην ιστορία μας έγιναν πόλεμοι, δόθηκε ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας. Αλλά μεταξύ των λαών μας τα τελευταία χρόνια υπήρξε μία προσέγγιση. Ο λαός μας πάει στην Ελλάδα, στα ελληνικά νησιά. Οι Έλληνες έρχονται στην Τουρκία. Ουσιαστικά έχουμε πολλές ομοιότητες, αλλά η Ελλάδα ας μην επιτρέψει όλα αυτά τα κοινά μεταξύ μας να επισκιαστούν εξαιτίας ενός κακομαθημένου παιδιού», κατέληξε.

www.sigmalive.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα