Προκαλεί ξανά ο Ζ.Ζάεφ: «Θα ενταχθούμε στην ΕΕ ως ”Μακεδόνες” που μιλούν ”μακεδονικά”»

1/12/20 | 1 | 0 | 217 εμφανίσεις

«Θα ενταχθούμε στην Ε.Ε. ως ‘‘Μακεδόνες’’ που μιλούν τη ‘‘μακεδονική’’ γλώσσα» σχολιάζει σε τελευταία του ανάρτησή του στο facebook, o πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζάεφ εμφανίζεται πιο βέβαιος από ποτέ για την ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε., λέγοντας πως το «‘‘Μακεδονικό’’ μέλλον είναι Ευρωπαϊκό», μετά και την παρέμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, μέσω επιστολής που έλαβε από τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Φίλιπ Ρίκερ, για τη στήριξη της Ουάσινγκτον στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του.

Έγραψε συγκεκριμένα ο Ζάεφ στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Ο ‘‘Μακεδονικός’’ λαός, κοιτούσε πάντοτε και συνεχίζει να κοιτάει προς το μέλλον. Όλα τα προβλήματα, οι κατοχές και οι αποκλεισμοί ξεπεράστηκαν και ξεπεράστηκαν λόγω της επιθυμίας για ένα καλύτερο αύριο και μια καλύτερη ζωή.
Έτσι είναι και τώρα. Προσβλέπουμε στην Ευρώπη, αυτός είναι ο μοναδικός μας δρόμος για ένα καλύτερο αύριο.
Αφήνουμε την απομόνωση στο παρελθόν επειδή γνωρίζουμε ότι το ‘‘Μακεδονικό’’ μέλλον είναι ευρωπαϊκό. Με αυτό το όνομα, συνεχίζουμε να αναζητούμε λύσεις. Είναι τόσο ευρωπαϊκό όσο και ‘‘Μακεδονικό’’ Θα ενταχθούμε ως ‘‘Μακεδόνες’’ που μιλούν τη ‘‘μακεδονική’’ γλώσσα».

Η επιστολή Ρίκερ

Νωρίτερα με άλλη ανάρτηση στα social media, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είχε αναρτήσει την επιστολή του υφυπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις των ΗΠΑ Φίλιπ Ρίκερ, επισημαίνοντας την αμεερικανική θέση «Ενθαρρύνουμε εσάς, και τα κράτη μέλη της ΕΕ, να συνεχίσετε να επιλύετε διμερείς διαφορές εκτός της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ»

Αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Ρίκερ: «Επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν τη συνεργασία σας και παραμένουν δεσμευμένες να στηρίξουν την περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Βόρειας Μακεδονίας, γράφω για να μοιραστώ την απογοήτευσή μας για το γεγονός ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την έγκριση διαπραγματευτικού πλαισίου για τη Βόρεια Μακεδονία» σημειώνει, συνεχίζοντας: «Η χώρα σας έχει αποδειχθεί ένας έμπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και ένας σπουδαίος φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ένταξη στην ΕΕ παραμένει κρίσιμο αμοιβαίο συμφέρον και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με τους ευρωπαίους εταίρους μας τη διεξαγωγή της διακυβερνητικής διάσκεψης για τη Βόρεια Μακεδονία, κατά τη διάρκεια της γερμανικής Προεδρίας».

https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/940003_prokalei-xana-o-zzaef-tha-entahthoyme-stin-ee-os-makedones-poy-miloyn

 

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Να μη ”κατηγορούμε” -και ΣΥΝΕΧΩΣ μάλιστα- όλοι οι Έλληνες τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά -και όσους κύρωσαν την Συμφωνία των Πρεσπών-, γιατί μαζί με το υπέρ παν όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣ, χάρισαν με αυτήν στους Αλβανοσλάβους των Σκοπίων και τη ”Μακεδονική ”γλώσσα ,που ούτε μιλήθηκε και ούτε εγράφηκε- δεν υπάρχει κανένα γραπτό μνημείο -,πουθενά στην πρώτη Ελληνική Αυτοκρατορία του Μ.Αλεξάνδρου ,που κράτησε 250 χρόνια.
  Έχουμε το ”παλούκι” για τις κυρώσεις στην Τουρκία από το Συμβούλιο των Ευρωπαίων ηγετών στις 10 Δεκεμβρίου , -με τις σοβαρές επιφυλάξεις της Γερμανίας- πως θα αποφύγουμε να μη βάλουμε αστερίσκο (με εκτενές υπόμνημα του γλωσσολόγου μας κ.Μπαμπινιώτη) -όπως παληά ο αξέχαστος Ανδρέας-για την ”Μακεδονική ”γλώσσα ,που δεν θέλει να γραφεί στην Ε.Ε ως τέτοια, αλλά ως διάλεκτο της Βουλγαρικής, η οποία θα αποτελέσει όταν ενταχθεί-ύστερα από 10 τουλάχιστον χρόνια- επίσημη γλώσσα της Ενώσεως μας.;;;.ΠΟΙΑ Η ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ”.
  Κουνηθείτε αδέλφια από τις θέσεις σας .
  Τυχαία άραγε αυτή η συγκυρία ,επί Γερμανικής Προεδρίας;;;.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  16/1/21 | (0 σχόλια)
  Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας