ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ, ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ «ΣΤΙΓΜΕΣ»…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

anarchypress.wordpress.com

«Βίβα Παρτίτο κομμουνίστα, βίβα βικτόρια, βίβα ποπολάρι, βίβα ιντερνατσιοναλίσμο προλετάριο», ανέκραξε ο Κουτσουμπίνι ο παρτιζάνο, ο επιβλητικός γραμματέας του ΚΚΕ μεταφέροντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΙ στην Ρώμη τους χαιρετισμούς από τους κομμουνίστι ιν γκρέτσια. Ο Κουτσουμπίνι εξέπληξε τους πάντες διαβάζοντας τον λόγο του στα ιταλικά παρ’ ότι η κομμουνιστική του προφορά ήταν κάπως δυσνόητη. Είπε πολλά και σοβαρά ο Κουτσουμπίνι, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τον Τσιπρίνι μασκαρά και τους ποπολάρι τούς χαρακτήρισε κοροϊδίνι αν τον ψηφίσουν και πάλι και πεισθούν στο παρλαμέντο του, αφού τούτι η γιουρόπα είναι αντιποπολάρι, και ότι οι πόπολοι δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα.

Ο Πάνος Καμμένος, αφού έφαγε την κρυάδα των εκλογικών αποτελεσμάτων, αποφάνθηκε ότι ο Ελληνικός Λαός αποφάσισε δημοκρατικά, και διαβεβαίωσε ότι «Εργάστηκα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας, ο Θεός να προστατεύσει την Ελλάδα». Προφανώς είναι σίγουρος ότι ο Θεός κοιμήθηκε λίγο παραπάνω και ξύπνησε, όταν το κόμμα του εξαερώθηκε, οπότε οι ελπίδες είναι ακόμη ζωντανές.

Από κοντά και ο Ηλίας Ψινάκης που σε μεγάλη ετοιμότητα και παρών στις επάλξεις, όπως … έκανε και στο ολοκαύτωμα στο Μάτι, όταν έβαζε τις «άκρες» τους να προσέξουν να μην καεί το σπίτι του, πληροφορούσε το ελεεινό σινάφι των όποιων υποστηρικτών του: «Φίλοι μου ο πόλεμος συνεχίζεται!!! Πολλοί μας στέλνετε μηνύματα ότι δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια των πολιτών σε πολλά εκλογικά κέντρα! Όπου δεν υπάρχουν, ενημερώνετε τον δικαστικό αντιπρόσωπο, ζητάτε να καταγραφεί στα πρακτικά και στο λευκό ψηφοδέλτιο γράφετε “Πολίτες του Ηλία Ψινάκη” και τα ονόματα που θέλετε να ψηφίσετε με σταυρό! Ό,τι λαμογιές και να κάνουν, μόνο από σας θα πάρουν το μάθημά τους!!!».

Από κοντά και η Ρένα η Δούρου εκ των πρωταιτίων της καταστροφής στο Μάτι, που άφησε πίσω της 102 νεκρούς, να πανηγυρίζει σε κατάσταση πλήρους παχυδερμοσύνης και ανείπωτης εξουσιομανίας: «Γι’ αυτό όλες και όλοι πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας τις επόμενες ημέρες. Γιατί θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της Αττικής. Γι’ αυτό και απευθύνομαι στους προοδευτικούς πολίτες για να στηρίξουμε την κοινή μας προσπάθεια, να υψώσουμε ανάχωμα στη Δεξιά και την ακροδεξιά. Καλώ τους πολίτες της Αττικής να δώσουμε μαζί τη μάχη για να συνεχίσουμε τη ρότα του έργου που έχει γίνει για την Αττική της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της προόδου. Την άλλη Κυριακή πάμε όλοι μαζί για την ανατροπή!». Την εψήφισαν οι ελεεινότεροι αυτής ψηφοφόροι, αλλά δεν θα συνεχίσει το κοινωνικό της έργο, παρ’ ότι είναι η καταλληλότερη, και απ’ ότι αποδείχθηκε ιδιαίτερα λιμασμένη για εξουσία…

Και περνάμε στον Σταύρο τον Θεοδωράκη, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» στις 25 Μαΐου έθετε στο 5% τον στόχο του κόμματος του για τις ευρωεκλογές, αλλά τελικά «ξέμεινε» μόλις στο 1,53%, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το 6,6% στις ευρωεκλογές του 2014, το 6% στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και το 4,1% τον Σεπτέμβριο του 2015. «Τα λάθη βαραίνουν κυρίως την ηγεσία και πρωτίστως εμένα. Είναι απαραίτητο να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αναστοχαστούμε με νηφαλιότητα», αποφάνθηκε ο άνθρωπος με το σακίδιο και παρ’ ολίγο να βάλουμε τα κλάματα, που δεν θα είναι πια κοντά μας. Αλλά ξέρει τα κατατόπια ο Σταυράκης, κάπου, κάπως θα τρουπώσει…

Από κοντά και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είδε το κόμμα του, την ελληνική λύση, να ξεπερνάει το 4%, να επιμένει με σθένος σε μετεκλογική του τηλεοπτική συνέντευξη ότι τα «χειρόγραφα του Χριστού» υπάρχουν στη Μονή Διονυσίου στο Άγιο Όρος. «Το γεγονός ότι υπάρχουν δεν το παίρνω πίσω ως ιστορικός. Δεν παίρνω πίσω κάτι που υπάρχει». Δεν είπε, όμως, ολόκληρη την μυστική αλήθεια, δηλαδή ότι σ’ αυτά «τα χειρόγραφα του Ιησού» προφητεύεται η είσοδος του στην ευρωβουλή, αλλά και πολλά ακόμη τρομερά και ανείπωτα…

Μια, όμως, από τις καταστροφικές συνέπειες του εκλογικού αποτελέσματος που μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες παραμένει ανεξήγητη, είναι η παραίτησή που υπέβαλε, στον Πρόεδρο της Βουλής, από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου,προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων, η οποία για όποιους ξεχνούν εύκολα είχε γράψει τους επικούς στίχους που σίγουρα συνέβαλαν στο εκλογικό αποτέλεσμα και τους οποίους δεν θα βαρεθούμε να θυμίζουμε με κάθε ευκαιρία: «Σε λένε Αλέξη και είσαι ηγέτης,η κάθε σου λέξη, ομόνοια και καταπέλτης».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αυτοί ακριβώς οι στίχοι ήταν και η αιτία που οδήγησε στην παραίτηση την Μεγαλοοικονόμου, καθώς αυτά περί καταπέλτη θεωρήθηκαν μέρος μιας ευρύτερης συνωμοσίας.

Λ.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ, ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ «ΣΤΙΓΜΕΣ»…

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα