Προειδοποιήσεις Μακρόν προς Ερντογάν για την τουρκική επέμβαση στη Συρία

31/1/18 | 0 | 0 | 747 εμφανίσεις
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε την Τουρκία ότι η επιχείρησή της εναντίον κουρδικών πολιτοφυλακών στη βόρεια Συρία δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για εισβολή στη χώρα και δήλωσε πως θέλει από την Αγκυρα να συντονίσει τη δράση της με τους συμμάχους της.

«Αν αποδειχθεί ότι αυτή η επιχείρηση παίρνει τροπή άλλη από την καταπολέμηση μιας εν δυνάμει τρομοκρατικής απειλής στα τουρκικά σύνορα και γίνει επιχείρηση εισβολής, (τότε) καθίσταται πραγματικό πρόβλημα για μας», δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Le Figaro.

Η Τουρκία θεωρεί την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG τρομοκρατική οργάνωση και προέκταση του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που εδώ και τρεις δεκαετίες διεξάγει ένοπλο αυτονομιστικό αγώνα στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία έχουν εξοπλίσει και εκπαιδεύσει τη YPG στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ο Μακρόν δήλωσε πως θα θέσει το θέμα στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και πως η φύση της επιχείρησης σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις μεταξύ των Ευρωπαίων, αλλά και ευρύτερα μεταξύ των συμμάχων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)/”Καθημερινή”

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο