Πρέσβης της Γαλλίας στην Αλβανία: Πρέπει να συγκροτηθεί άμεσα το Συνταγματικό δικαστήριο

18/9/20 | 0 | 0 | 221 εμφανίσεις

Η Πρέσβης της Γαλλίας στην Αλβανία, Κριστίν Βασάκ, κάλεσε τους αλβανικούς θεσμούς να θέσουν σε λειτουργία το Συνταγματικό Δικαστήριο και το Ανώτατο Δικαστήριο το συντομότερο δυνατό.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης σήμερα στην Κορυτσά, η Πρέσβης είπε:

«Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα πρέπει να συγκροτηθεί το συντομότερο δυνατό. Οι πολιτικές προσωπικότητες το γνωρίζουν αυτό… υπάρχει σειρά σημαντικών προβλημάτων που απαιτούν λύσεις. Είναι επίσης σημαντικό να λειτουργήσει και το Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά αυτό είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο από το Συνταγματικό Δικαστήριο», είπε.

Για πάνω από δύο χρόνια, το Συνταγματικό Δικαστήριο ήταν δυσλειτουργικό. Επί του παρόντος, το δικαστήριο έχει τέσσερα από τα εννέα μέλη που απαιτούνται και δεν μπορεί να αναλάβει καμία υπόθεση ή να αποφανθεί. Υπάρχει καθυστέρηση δεκάδων χιλιάδων υποθέσεων, πολλές από τις οποίες είναι εναντίον της κυβέρνησης και οι οποίες θα διαρκέσουν χρόνια.

himara.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/10/20 | (0 σχόλια)
    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Όταν ήμουν φοιτήτρια είχα γνωρίσει μια πολύ ασυνήθιστη κυρία. Στα χρόνια της δικτατορίας είχε απομονωθεί μαζί με τον άνδρα της στο χωριό του σ’ένα νησάκι – υπήρξε διωκόμενος ως δημοκρατικός στρατιωτικός – κι ο τρόπος που βρήκε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας