Πρέσβης Π.Αποστολίδης: Μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ έστειλε η κυβέρνηση να ηγηθεί στις διερευνητικές με τους Τούρκους!

26/1/21 | 1 | 0 | 308 εμφανίσεις

Ο 80χρονος πρέσβης Παύλος Αποστολίδης ήταν η επιλογή της κυβέρνησης για να ηγηθεί της ελληνικής αντιπροσωπείας στις διερευνητικές με την Τουρκία.

Ο πρέσβης είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ του οποίου τα μέλη καλούν να υποταχθούμε στην Τουρκία, ενώ θεωρείται ότι έχει άριστες σχέσεις με το Βερολίνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εθνικά θέματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των θέσεων του για τα ελληνοτουρκικά είναι ότι μετά την εθνική ήττα των Ιμίων, υποστήριζε πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να εμποδίσει με οποιοδήποτε τρόπο τις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, ερχόμενος σε ρήξη με την κυβέρνηση η οποία ήθελε να ασκήσει βέτο στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της Τουρκίας, κάτι το οποίο ο πρέσβης δεν το ανέχονταν! 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος να ετοιμαζόταν να τον στείλει στο μακρινό Τόκιο, προτού μία «μυστήρια παρέμβαση» τον αποτρέψει και τελικά αντί για το Τόκιο ον αναβάθμισε σε ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης έπαιξε κομβικό ρόλο στην υπόθεση της παράδοσης του Οτσαλάν και μάλιστα μετά από αυτή αναβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο σε διοικητής της ΕΥΠ, όπου παρέμεινε μέχρι το 2004.

Μετά την συνταξιοδότησή του, διετέλεσε ειδικός σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ, ενώ μετείχε και στο Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής.

Είχε προκαλέσει θόρυβο όταν σε μία μελέτη του ΕΛΙΑΜΕΠ με τίτλο “ELIAMEP Thesis, Cyprus July 2009” είχε γράψει ότι οι Τούρκοι δεν εισέβαλαν στην Κύπρο το 1974, αλλά αποβιβάστηκαν! «In 1974, a Turkish force landed on the Island…»!

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/957551_presvis-papostolidis-melos-toy-eliamep-epelexe-i-kyvernisi-na

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Υπάρχει μία παροιμία που λέει “κι η πουτάνα στα 80 αρχινάει με τα σκόντα”. Φαίνεται, όμως, πως ο Αποιστολίδης ήταν μια ζωή “σκόντα” για την Τουρκία, πολύ πριν φθάσει τα 80.

  Αυτόν έστειλε ο Μητσοτάκης, αφού είναι πρωθυπουργός τού νέου “εκσυγχρονιστικού” ΠαΣοΚ. Πού το περίεργο;

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  24/2/21 | (4 σχόλια)
  Όταν αγανακτισμένοι από την κακιά μας μοίρα θέλουμε να ρίξουμε τις αιτίες της κακοδαιμονίας μας κάπου, λέμε ότι φταίει το Σύστημα. Το ίδιο όταν βλέπουμε να χειραγωγείται η κοινωνία και η πολιτική ζωή. Τι είναι το Σύστημα; Είναι, μάλλον, ένα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας