«Οι Παλαιστίνιοι υποφέρουν από τους συνεχείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς», γράφει ο υπότιτλος της φωτογραφίας
Νοέμβριος 14, 2023. Ελλάδα.
Σήμερα, ο κόσμος κινητοποιείται για να βάλει τέλος στον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα και χώρες σπεύδουν να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε αυτό το πλαίσιο, εν μέσω σκληρής κριτικής, ιδιαίτερα της Αμερικής και ορισμένων δυτικών χωρών, σχετικά με την προσέγγισή τους στην αντιμετώπιση του πολέμου, γράφει αραβική ειδησεογραφική ιστοσελίδα.
Μια αναφορά της αμερικανικής εφημερίδας “The Wall Street Journal” έθιξε το καθήκον της διεθνούς κοινότητας σήμερα να βρει λύσεις που στοχεύουν στη διάσωση αμάχων υπό το φως των βίαιων βομβαρδισμών που στοχεύουν διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια ιδέα είναι «οι χώρες σε όλο τον κόσμο να δεχτούν περιορισμένο αριθμό οικογενειών της Γάζας που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να μετακομίσουν αλλού».
Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Ευρώπη έχει μακρά ιστορία να βοηθά τους πρόσφυγες που φεύγουν από συγκρούσεις, και υπάρχουν πολλά παραδείγματα.
Προσθέτει: Δεδομένων αυτών των παραδειγμάτων, οι χώρες σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να παρέχουν καταφύγιο στους κατοίκους της Γάζας και οι χώρες μπορούν να επιτύχουν αυτόν τον στόχο με τη δημιουργία καλά οργανωμένων και διεθνώς συντονισμένων προγραμμάτων μεταφοράς και τα μέλη της διεθνούς κοινότητας μπορούν να συνεργαστούν για να παρέχουν εφάπαξ πακέτα οικονομικής στήριξης για τους κατοίκους της Γάζας . Όσοι ενδιαφέρονται να μετεγκατασταθούν να βοηθήσουν με τα έξοδα μεταφοράς τους και να διευκολύνουν την προσαρμογή των προσφύγων στις νέες κοινότητές τους».
Η εφημερίδα συνέχισε:
«Παγκόσμιες οργανώσεις με εμπειρία στην επανεγκατάσταση προσφύγων πρέπει να εργαστούν για να διευκολύνουν τη μεταφορά των κατοίκων της Γάζας που επιθυμούν να μετακομίσουν σε χώρες που επιθυμούν να τους υποδεχθούν.
Απλώς χρειαζόμαστε μια χούφτα χώρες στον κόσμο για να μοιραστούν την ευθύνη της φιλοξενίας των κατοίκων της Γάζας, ακόμη και αν κάθε χώρα δεχθεί τουλάχιστον 10 χιλιάδες ανθρώπους, αυτό θα βοηθήσει στην άμβλυνση της κρίσης».
Και καταλήγει: «Η διεθνής κοινότητα έχει ηθικό καθήκον και μια ευκαιρία, να δείξει συμπόνια, να βοηθήσει τον λαό της Γάζας να προχωρήσει προς ένα πιο ευημερούν μέλλον και να εργαστεί μαζί για την επίτευξη μεγαλύτερης ειρήνης και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή».