Πολωνός πρωθυπουργός Μ.Μοραβιέτσκι προς Α.Μέρκελ: «Δεν θα άρουμε το βέτο – Δεν θα πουλήσουμε την ανεξαρτησία μας»

28/11/20 | 1 | 0 | 138 εμφανίσεις

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι επιβεβαίωσε σε τηλεδιάσκεψη με την Γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ την απόφασή του να μπλοκάρει τον προϋπολογισμό της ΕΕ με βέτο, αν οι Βρυξέλλες επιμείνουν να ζητούν από την Πολωνία άνοιγμα των συνόρων στους μετανάστες από Ασία και Αφρική, την αναγνώριση του γάμου των ομοφύλων, την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια κλπ.  

«Η Πολωνία είναι έτοιμη να θέσει οριστικό βέτο, αν δεν βρούμε μια λύση που να είναι καλή για ολόκληρη την ΕΕ και όχι μόνο για ορισμένα από τα μέλη της. Η Πολωνία εμμένει σταθερά στη θέση της ότι οι ρυθμίσεις της ΕΕ πρέπει να είναι σύμφωνες με τις Συνθήκες της και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και πρέπει να εγγυώνται τη νομική ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας μας. 

Ο σχεδιαζόμενος μηχανισμός δεν εγγυάται ασφάλεια δικαίου, τα κριτήριά του είναι πολύ γενικά και είναι επιρρεπής σε πολύ ευρεία ερμηνεία. Εξήγησα στην καγκελάριο ότι η Πολωνία αναμένει ότι θα γίνει περαιτέρω επεξεργασία του θέματος προκειμένου να βρεθεί μια λύση το συντομότερο δυνατό»είπε στην Γερμανίδα καγκελάριο, όπως μετέφερε ο ίδιος την συνομιλία τους στο facebook.

Την περασμένη εβδομάδα, η Πολωνία και η Ουγγαρία μπλόκαραν την απόφαση για τον προϋπολογισμό της ΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του σχεδιαζόμενου νέου μηχανισμού περικοπής των κονδυλίων της ΕΕ σε περίπτωση παραβιάσεων του αρχών του «κράτους δικαίου», δηλαδή του ανοίγματος των συνόρων στους μετανάστες από Ασία και Αφρική, της αναγνώρισης του γάμου των ομοφύλων, την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια κλπ. και όλα αυτά θα κρίνονται από ΜΚΟ!

Με την ενέργεια αυτή μπλοκαρίστηκαν οι εκταμιεύσεις από το πακέτο των 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει επίσης οικονομική ενίσχυση έως 750 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Αλλά διατήρησαν την ανεξαρτησία τους και την αξιοπρέπειά τους.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/938866_den-ypohorei-oyte-i-polonia-mplokarei-ton-proypologismo-tis-ee

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Έτσι ακριβώς τα λένε και οι δικοί μας. 🙁

  Πού να το φανταζόταν το Βρυξελίνο ότι θα “την έβρισκε” από τις χώρες τού Βίζεγκάρντ, όταν κοπτόταν να τις σύρει μαζεμένες μέσα στην ΕΕ, για να τις έχει τού χεριού της (=> προς εκμετάλλευση).

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  16/1/21 | (0 σχόλια)
  Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας