ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ

21/8/20 | 2 | 3 | 460 εμφανίσεις

1.-Αν και έχω επιφυλάξεις για το περιεχόμενό του η επικύρωση απο τη βουλή του ελληνοαιγυπτιακού συμφώνου είναι θέμα τιμής για τη χώρα μετά τις, επι τούτου, προκλήσεις της Τουρκίας. Ελπίζω να μην υπαναχωρήσει η κυβέρνηση.
2.-Η Τουρκία θα προσπαθήσει να απαντήσει στο ατύχημα που συνέβη στο Κεμάλ Ρέις. Χρειάζεται προσοχή και σχέδιο αντιμετώπισης του συμβάντος, αν συμβεί.
3.-Το Nordic Monitor είναι ένα site με έδρα τη Νορβηγία. Λέγεται πως χρηματοδοτείται απο τον Γκιουλέν. Πέραν αυτών, τα δημοσιεύματά του συνήθως επιβεβαιώνονται.
4.-Τις τελευταίες ημέρες δημοσίευσε ένα κείμενο με ερωτηματικό στον τίτλο “Η Τουρκία επαναφέρει σχέδιο κατάληψης ελληνικών νησιών”; Το έχουμε αναδημοσιεύσει μεταφρασμένο στις “Ανιχνεύσεις”. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
5.-Θα μου πείτε δεν υπάρχει κλίμα στην Ευρώπη που να ανεχθεί τέτοια κίνηση.
6.-Πρώτον ο Ερντογάν αδιαφορεί για το κλίμα, καταλαβαίνει, μόνο απο προβολή σκληρής ισχύος και σκληρά οικονομικά μέτρα που θα οδηγήσουν σε κατάρρευση την τουρκική οικονομία. Και τέτοια μέτρα δεν είναι διατεθειμένη να πάρει η Ευρώπη.
7.-Δεύτερον, υπάρχει κλίμα ανοχής του Ερντογάν στον Λευκό Οίκο. Δεν μιλώ για ολόκληρη την Αμερική αλλά γα το Λευκό Οίκο.
8.-Είναι κατάντια για τις ΗΠΑ ο πρόεδρός της να επαίρεται ότι μπορεί και ομιλεί με τον Ερντογάν. Πόσο πιο χαμηλά; Και τι άλλο θέλουν να δούν οι ημέτεροι υποστηρικτές του Τράμπ;

Category: Το σχόλιο της ημέρας

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Banned_Member says:

  Καλημέρα

  Για το 1: Με το που θα ανοίξει η Βουλή, οι συμφωνίες με Ιταλία & Αίγυπτο, θα ψηφισθούν αμέσως.

  Για το 8: Δυστυχώς ο Trump, θα ξανα-εκλεγεί. Οι Αμερικάνοι έχουν τελείως διαφορετικά κριτήρια.

  • 1.1
   Επισκέπτης says:

   “Για το 8: Δυστυχώς ο Trump, θα ξανα-εκλεγεί. Οι Αμερικάνοι έχουν τελείως διαφορετικά κριτήρια”

   Χωρίς να ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για το ποιος θα εκλεγεί στις ΗΠΑ (η πείρα έδειξε ότι όλοι είναι ίδιοι απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία), από πού αντλείς αυτήν την βεβαιότητα, όταν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το αντίθετο; Θα συμφωνήσω ότι πριν μερικούς μήνες ακόμη ήταν φαβορί, αλλά όχι τώρα πια και ιδίως μετά τον άθλιο χειρισμό τής πανδημίας, που έχει κοστίσει μέχρι σήμερα 176802 θανάτους. Και η υποτελής στάση του έναντι τής Τουρκίας ενοχλεί τούς Αμερικανούς πολίτες, που έχουν συνηθίσει να είναι η χώρα των στην κορυφή. Τα πράγματα έχουν αλλάξει:

   Υποχωρεί η δημοτικότητα του Τραμπ – 10 μονάδες μπροστά ο Μπάιντεν

   Δημοσκόπηση Ipsos: Βουλιάζει η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ

   Σύγκρινε εδώ.

   Επίσης, συγγενείς και φίλοι από τις ΗΠΑ (κι έχω πολλούς) μού μεταφέρουν ακριβώς τα ίδια.

   • 1.1.1
    Banned_Member says:

    Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά έχω κι εγώ συγγενείς και φίλους σε Maryland, Oregon κλπ και είναι όλοι Trump all the way & 4 more years.

    Ισχύει ότι η πανδημία έχει αλλάξει την κατάσταση, το mindset όμως εκεί δεν έχει καμία σχέση με Ελλάδες & Τουρκίες.

    Ούτε οι ψήφοι αυτοί καθαυτοί. Οι εκλέκτορες παίζουν το μοναδικό ρόλο (άρα ουσιαστικά το lobbying) και εκλογικά, πολύ κρίσιμο ρόλο παίζουν οι swing states.

    Κυριακή κοντή γιορτή. Νοέμβριο θα ξέρουμε, αν και δεν αποκλείεται ο κλόουν να οδηγήσει το σύστημα σε μεγάλη κρίση, αμφισβητώντας εν τοις πράγμασι τη νίκη του Biden.

    • 1.1.1.1
     Επισκέπτης says:

     Όντως, η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η κάλπη. Καθόλου δεν αποκλείεται ν’ αμφισβητήσει την νίκη τού Biden. Δεν ήθελε μάλιστα να αναβάλει τις εκλογές (για πρώτη φορά στην Ιστορία των ΗΠΑ!), λόγω κοροναϊού; Συμφωνώ επίσης και στο ότι “το mindset όμως εκεί δεν έχει καμία σχέση με Ελλάδες & Τουρκίες”. Μα και ο Biden να βγει, το έγραψα και στο 1.1, για την Ελλάδα-Τουρκία τίποτε δεν θ’ αλλάξει.

 2. 2
  Σ.Α.Ν. says:

  Μήπως εν εσχάτη -στην τελική νεοελληνιστί- παίξουμε το δυνατό χαρτί της Σούδας σε όλους τους Αμερικανούς ,αφού δεν μπορούν να κάνουν ”ζάπι”τον κ.Τράμπ τους;;;.
  Τι παραπάνω θα χάσουμε αν η Τουρκία τολμήσει να καταλάβει Ελληνικό νησί;;;.
  Απλώς τέτοια απόφαση θα την λάβει μια Εθνική κυβέρνηση και όχι η σημερινή μονοκομματική πατριωτική κυβέρνηση.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  16/1/21 | (0 σχόλια)
  Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας