Πολεμικό διάγγελμα θα λέγαμε ότι είχαμε πριν λίγες ώρες από τον εκπρόσωπο του LNA. Ο στρατός του Χαφτάρ δεν κερδίζει μόνο στα πεδία των μαχών, αλλά και στην επικοινωνία και στον ψυχολογικό πόλεμο

Σε βίντεο που έπαιξε σε πολλές χώρες της Μ. Ανατολής και που σίγουρα είδαν και οι Τούρκοι στην Άγκυρα, ανακοίνωσε ότι ο LNA έχει καταρρίψει 31 UAV των Τούρκων και ότι έχει καταστρέψει πάνω από 31 οχήματα Kirpi.

Ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν εκπρόσωποι του LNA σε λιβυκά ΜΜΕ, θα έρθουν & άλλες απώλειες για τους Τούρκους.

Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει ο Χαφτάρ στην Τουρκία. Ο Ερντογάν σκοπεύει να στείλει στρατό και ναυτικό στη Λιβύη για να σώσει τον Σάρατζ, που πλέον τον εγκαταλείπει και ανώτατη λιβυκή στρατιωτική διοίκηση, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση όπως ανέφερε πριν το Πενταπόσταγμα εναντίον του.

Η λιβυκή Γενική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων σε έκτακτη ανακοίνωση ανέφερε ότι η υπογραφή των κυβερνητικών μνημονίων θαλασσίων συνόρων και ασφάλειας με την τουρκική κυβέρνηση, είναι άκυρη διότι η ο Φαγέζ αλ Σάρατζ δεν έχει το δικαίωμα να υπογράφει συμφωνίες, η οποίες δεν μπορούν να έχουν νομική ή άλλη επίδραση στο λιβυκό κράτος.

Η Γενική Διοίκηση προειδοποίησε με έκτακτη ανακοίνωση της, ότι η υπογραφή συμφωνίας με την Τουρκία απειλεί την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, την θαλάσσια ναυσιπλοΐα, προσθέτοντας ότι αυτή θα επηρεάσει άμεσα τα συμφέροντα των χωρών της λεκάνης της Μεσογείου (Ελλάδα-Αίγυπτος-Ισραήλ) μέσω της προσπάθειας της Τουρκίας να επεκτείνει την επιρροή της στην περιοχή για να επιτύχει τις μεγάλες φιλοδοξίες της.

Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα, η Τουρκία μετά την Συρία κάνει τα πάντα τώρα στην Λιβύη, με σκοπό να ελέγξει την κατάσταση και την επόμενη κυβέρνηση, για να βάλει χέρι στα μεγαλύτερα κοιτάσματα της Μεσογείου που βρίσκονται στην λιβυκή ΑΟΖ, ενώ επιθυμεί και την δημιουργία αεροναυτικής βάσης στα νότια της Ελλάδος. 

Όμως ο Ερντογάν βρήκε τον μπελά του, ο Χαφτάρ τελειώνει τα σχέδιά του.

M.LNA@MElmalehLNA

The Libyan National Army says that Turkey’s Erdogan is trying to exploit the “clinical death” of the Government of National Accord headed by al-Sarraj to sign “illegal” agreements that disregards the lawful rights of other eastern Mediterranean countries.

See M.LNA’s other Tweets

M.LNA@MElmalehLNA

Moments ago official
We have distorted 31 drones
More than 25 armored vehicles
And depleted more than 85% of the GNA ’s Ammunition cash.
Yesterday’s operation concluded in the distraction of 19 tacticals and the capture of 35 militias..

View image on Twitter