Πολεμικές δαπάνες τελευταίας 10ετίας, Ελλάδας Τουρκίας.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το 2009 οι αμυντικές δαπάνες στην Ελλάδα ανήρχοντο στο ποσό των 7,31 δις Ευρώ, εκ των οποίων τα 2,175 για εξοπλιστικές δαπάνες.

Τα τελευταία χρόνια  έχουν σταθεροποιηθεί σε 4,15 δις Ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 500 εκατομμύρια ήταν για τα εξοπλιστικά.

Δηλαδή οι αμυντικές δαπάνες μειώθηκαν περίπου κατά 45% ενώ οι εξοπλιστικές δαπάνες είναι σχεδόν ανύπαρκτες, μείωση κατά 80%.

Η Τουρκία την ίδια περίοδο αύξησε τις αμυντικές δαπάνες της κατά 65 %. στο αστρονομικό ποσό των 19 δις ευρώ.

Και ενώ οι περικοπές ήταν αφόρητες για τις ένοπλες δυνάμεις, το πολιτικό προσωπικό παραμένει αλώβητο, με τον ποιο ακριβό Πρόεδρο Δημοκρατίας όλης της Ευρώπης. Με 300 βουλευτές και  ένα κράτος το οποίο έχουν απομυζήσει αναρίθμητοι μετακλητοί και διοικητικά κομματικά στελέχη.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Κοζάνη 6/5/20019

Νίκος Καρατουλίώτης Υποστράτηγος Ε.Α.

 

 

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ”Εμνησθημεν αρχαιων ημερων”, -του 2009-αλλα τοτε κυβερνουσε η ”κατηραμενη” , με τον τετοιον και παντοιον πρωην πρωθυπουργο κ. Κωστα Καραμανλη , που επειδη δεν ”ομιλει” του φορτωσαμε ολες τις αμαρτιες -διαπιστωμενες και ωμολογημενες- των επι 20 ετη αυτοδυναμων κυβερνησεων του ΠΑΣΟΚ , που καθως γνωρισαμε -γιατι το ζησαμε στο πετσι μας- ασκησε ολα τα χρονια ”μια αυστηρη πολιτικη λιτοτητος” , χωρις το συνθημα Τσοβολα δωστα ολα και χωρις τα δωρακια των 500 εκατομυριων δραχμων και ουτε την δημοσιουπαλληλοποιηση ολων των κομματικων στελεχων του και τις προεκλογικες συγκεντρωσεις του σκηνοθετη κ. Μπιρσιμ , με την συμπαρασταση ολων των ”Δημοκρατικων Δυναμεων” ανταμα σε Δημους, Πανεπιστημια και Συνδικατα.
    Και κολεοπτερα να ειμασταν θα ειχαμε καλυτερη μνημη .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα