Ποιούς πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους δωροδόκησε η Novartis; Γιατί Πρώην στέλεχός της απειλούσε να αυτοκτονήσει!

2/1/17 | 0 | 0 | 593 εμφανίσεις

Θρίλερ στο Hilton την Πρωτοχρονιά: 

imagehandler-14

Ευρισκόμενος στο μπαρ «Galaxy», στον 13ο όροφο του κεντρικού ξενοδοχείου, ένας 44χρονος απειλούσε να πέσει στο κενό – Ο ίδιος δήλωσε πρώην στέλεχος της Novartis – Τον 44χρονο μετέπεισε διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ
Να δώσει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό από τον 13ο όροφο του ξενοδοχείου «Hilton», στο κέντρο της Αθήνας, επιχείρησε ένας 44χρονος ανήμερα την Πρωτοχρονιά. 
Λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας, ένας άντρας που βρισκόταν στο μπαρ «Galaxy», στον 13ο όροφο του Hilton απειλούσε να αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίδοξος αυτόχειρας δήλωνε πρώην στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis. «Δεν θα τα φορτώσουν σε μένα» έλεγε κατά πληροφορίες ο γεννημένος το 1973 άντρας, αναφερόμενος προφανώς στο σκάνδαλο της εταιρείας Novartis.
Λίγη ώρα μετά τη στιγμή που ο 44χρονος προειδοποιούσε ότι θα πέσει στο κενό, έφτασε στο «Hilton» κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας με ειδικό διαπραγματευτή. Ο έμπειρος μεσολαβητής κατάφερε να πείσει τον άντρα που δήλωνε πρώην στέλεχος της Novartis να μην πραγματοποιήσει την απειλή του. Παραλλήλως, στο κεντρικό ξενοδοχείο έφτασε η σύζυγος και η μητέρα του 44χρονου επίδοξου αυτόχειρα.

Με δάκρυα στα μάτια, ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος.

Το σκάνδαλο της Novartis
Οι αρχές των ΗΠΑ ερευνούν την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Novartis από τις 12 Αυγούστου 2016 όταν μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Ουάσιγκτον κατέθεσε στις αμερικανικές αρχές αναφορά που περιλαμβάνει τις καταγγελίες δύο πρώην υπαλλήλων της Novartis στην Ελλάδα για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών.

Πριν από λίγο καιρό, οι δύο πρώην υπάλληλοι μετέβησαν στις ΗΠΑ για να καταθέσουν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Η θέση των δύο πρώην υπαλλήλων τούς επέτρεπε να γνωρίζουν και να έχουν αποδείξεις, σύμφωνα πάντα με την αναφορά, σχετικά με δωροδοκίες αξιωματούχων, δημόσιων λειτουργών και γιατρών από την εταιρεία, προκειμένου να παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις για την εταιρεία και να συνταγογραφούνται τα φάρμακα της εταιρείας.

Οι πληροφοριοδότες κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποδεικνύουν καταβολές χρηματικών ποσών σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά κυρίως σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο ή ασφαλιστικό σύστημα υγείας. Επίσης, κατέθεσαν ονόματα εταιρειών μέσω των οποίων η εταιρεία ξέπλενε χρήματα.

Οι κατηγορίες που καλείται να ερευνήσει η αμερικανική Δικαιοσύνη αφορούν σε παράνομες δωροδοκίες αξιωματούχων, ανεπάρκεια του εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας ώστε να ανιχνεύει παράνομες πληρωμές, πληρωμές γιατρών του ΙΚΑ και των νοσοκομείων στην Ελλάδα, πληρωμές σε μέσα ενημέρωσης για να ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα των οποίων οι αποφάσεις τους δεν ευνοούσαν την εταιρεία.
Πρώτο Θέμα

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/9/20 | (0 σχόλια)
    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Το καράβι προσπερνάει αδιάφορα τη γιγαντοαφίσα για την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας με τους τοξότες που στοχεύουν τον εχθρό. Από το υποκατάστημα της κόλασης ξαναγυρνάμε στη μητρική εταιρεία. Η επιγραφή στον Άγιο Νικόλαο καλεί στο λιμάνι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας