Ποιον θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Κώστας Τσιτούνας

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Το τοπίο είναι ακόμα θολό και οποιαδήποτε πρόβλεψη, είναι παρακινδυνευμένη – Το μόνο βέβαιο είναι ότι το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας συνδέεται απόλυτα με την βούληση αλλαγής του εκλογικού νόμου – Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει για το παρασκήνιο της ονοματολογίας

Ρεπορτάζ πραγματικό γύρω από τον ποιον θα προτείνει τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν υπάρχει, ας μην γελιόμαστε…

Υπάρχουν μόνον εικασίες και ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι, απλά για να καούν…

Πάμε να δούμε ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Άννα Διαμαντοπούλου – Η περίπτωσή της θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις, αφού το όνομά της έχει συνδεθεί με αλήστου μνήμης εποχές της διαπλοκής και ιδιαίτερα με την καμαρίλα του ΔΟΛ και του κράτους… ΠΑΣΟΚ.
Μαρία Δαμανάκη – Κατά τον ίδιο τρόπο έχει συνδεθεί με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ η δημοφιλία της στη λαϊκή βάση είναι μάλλον περιορισμένη. Αρνητικό είναι βεβαίως και το γεγονός ότι η Δαμανάκη αλλάζει τα κόμματα σαν τα… πουκάμισα.
Κώστας Καραμανλής – Ιδανική περίπτωση, αλλά δεν ενδιαφέρεται ο ίδιος.
Αντώνης Σαμαράς – Αν και ο ίδιος θα το επιθυμούσε διακαώς, ευτυχώς ο Μητσοτάκης τα έχει ακόμα τετρακόσια…
Δημήτρης Αβραμόπουλος – Προφανώς θα το ήθελε ο ίδιος, αλλά από όσο γνωρίζω ο Μητσοτάκης δεν του έχει καμία απολύτως υποχρέωση.
Βαγγέλης Βενιζέλος – Ούτε μια στο εκατομμύριο, διότι θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες.
Κώστας Σημίτης – Ομοίως με τον Βενιζέλο, θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες εναντίον του Μητσοτάκη.
Προκόπης Παυλόπουλος – Παρά το γεγονός ότι θα αποτελούσε μια «σίγουρη λύση», φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο της εκ νέου υποψηφιότητάς του.
Συμπέρασμα: Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι αποτέλεσμα πολιτικού – παζαριού μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝ.ΑΛ και θα πάει πακέτο με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση της απλής αναλογικής.

Το «αγκάθι» που προβάλει το Κίνημα Αλλαγής
Στην όλη ιστορία υπάρχει ένα σοβαρό αγκάθι. ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ. διαφωνούν για το ποσοστό του bonus των εδρών για το πρώτο κόμμα. Η ΝΔ επιμένει στις 50 έδρες ενώ το ΠΑΣΟΚ θέλει να κατέβει αυτό το ποσοστό σε 25 με 30 έδρες.

Στο πρόσωπο φαίνεται να τα έχουν βρει.

Αν και δεν είναι πολιτικά ορθόν, εγώ θα το αποκαλύψω:

Ο κοινής αποδοχής υποψήφιος δεν είναι άλλος από τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο.

Ο κ. Αλιβιζάτος δεν είναι τυχαία περίπτωση.

Για όσους ενδεχομένως έχουν ξεχάσει, στις 17 Φεβρουαρίου 2015 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με την στήριξη του Ποταμιού και του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Τελικά στην ψηφοφορία της 18ης Φεβρουαρίου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη ο συνυποψήφιος Προκόπης Παυλόπουλος, με 233 ψήφους. Ο Νίκος Αλιβιζάτος απέσπασε 30 ψήφους.

Ποιοι από το ΚΙΝ.ΑΛ. αντιδρούν στην ενισχυμένη αναλογική;
Εδώ είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης. Υπάρχουν ορισμένοι στο Κίνημα Αλλαγής που αντιδρούν εντόνως στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και επιμένουν στην απλή αναλογική, δηλαδή στην γραμμή ΣΥΡΙΖΑ!

Ποιοι είναι αυτοί;

Πρώτος και καλύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου. Αλλά δεν είναι μόνον αυτός. Όπως μαθαίνω είναι και ο Χάρης Καστανίδης.

Όλο αυτό βεβαίως μπλοκάρει τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ. για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έχω όμως την αίσθηση ότι όλα αυτά, στο τέλος θα ξεπεραστούν και θα βρεθεί μια κοινή συνισταμένη. Άλλωστε για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. είναι μονόδρομος η σύμπλευση. Είναι ζήτημα πολιτικής επιβίωσης. Ο Μητσοτάκης έχει κι άλλη επιλογή, η Γεννηματά φοβούμαι πως όχι.

https://www.newsbomb.gr/bomber/apopseis/story/1013988/poion-tha-proteinei-gia-proedro-tis-dimokratias-o-kyriakos-mitsotakis

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για σιγουρο ”γονατισμα” του ολου ΚΙΝΑΛ και του ολου ΠΑΣΟΚ ιδανικη περιπτωση ειναι να προταθει ως Προεδρος της Δημοκρατιας ο κ. Γεωργιος Ανδρεα Παπανδρεου , γνωστος και ως ΓΑΠ και ως οχι καλος ποδηλατης , γιατι θα εξιλεωθει πληρως για το πρωθυπουργικο μηνυμα του απο το Καστελοριζο ,ανημερα της ονομαστικης του γιορτης -αν την γιορταζει ως μη Χριστιανος- που αφορουσε την επισημη πτωχευση της Ελλαδος μας επι κυβερνησεως του.
    Ολοι καταλαβαμε πια οτι αυτος ζει και κινειται γιαυτην την εξιλεωση του και ο κ. Τσιπρας για την εξιλεωση του για την κακη Συμφωνισα των Πρεσπων.
    Καποιοι πληρωνουν -και πρεπει-το μαρμαρο .
    Αυτο δα ελειπε να τους δινουμε και ανθοδεσμες για το κακο , που εκανα στην Πατριδα και τους Ελληνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα