Ποιοι επωφελούνται από την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
  • Από την προσαγωγή δύο εκ των 8 στον Άρειο Πάγο (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Άρθρο του Χασμέτ Μπαμπάογλου (Hasmet Βabaoglu) στην εφ. Sabah 

Λέγαμε για Ιράκ, Συρία, Ιράν. Είχαμε επικεντρωθεί στην Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Είχαμε αφήσει την Ελλάδα, σχεδόν την είχαμε ξεχάσει. Τώρα θυμώνουμε που δεν θα επιστρέψουν τους πραξικοπηματίες, αλλά, από την άλλη λέγαμε «έχουν και οι ίδιοι μεγάλους μπελάδες» και το αφήναμε. Αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα έχει μεγάλους μπελάδες. Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο κάποιοι μπορούν να τη μετατρέψουν σε μεγάλο μπελά εις βάρος μας! Οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης θέλουν να χτυπήσουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Από τη μια θα τη βάλουν στη θέση της, και από την άλλη δημιουργώντας (;) μια διαμάχη εντός του ΝΑΤΟ, θα στριμώξουν την Άγκυρα. Είναι κάτι που το ετοιμάζουν.

Δεν είναι αστείο. Πρέπει να είμαστε ξύπνιοι και να μην παρασυρθούμε από τις προκλήσεις.

Θυμηθείτε. Παρασυρθήκαμε από τα «λευκά» μίντια με φιλελεύθερη-αριστερή εμφάνιση, που θαύμαζαν τον Τσίπρα, και δεν δώσαμε σημασία σε όλα όσα γίνονταν. Οι δικοί μας αριστεροί είπαν πολλά για την ομορφιά του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βρουφάκη, ο οποίος παραιτήθηκε αμέσως μετά τη συμφωνία με την ΕΕ, αλλά δεν αναρωτήθηκαν ποτέ για το λόγο της αποπομπής του. Τώρα η Ελλάδα είναι μια χώρα, η οποία «ξεπουλήθηκε» με πολύφερνα αριστερά χέρια στην ΕΕ (μπορούμε να το πούμε και Γερμανία). Πώς έγινε αυτό; Έγινε «με τα πακέτα διάσωσης». Πάντα έτσι γίνεται, άλλωστε.

Με τη νομοθεσία περί «χρηματοδοτικής στήριξης και προόδου» που πέρασε στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 από την ελληνική Βουλή με συνοπτικές διαδικασίες (υπάρχουν ισχυρισμοί, ότι δεν μεταφράστηκε στα ελληνικά και πως οι βουλευτές δεν μπόρεσαν να το διαβάσουν καλά) όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας μεταβιβάζεται για 99 χρόνια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Συζητήσαμε ποτέ για αυτά τα πράγματα εδώ στην Τουρκία; Όχι. Προσπερνάω τα αεροδρόμια που παραχωρήθηκαν κλπ., ξέρουμε πως ακόμη και για τις ανοιχτές στο κοινό παραλίες αποφασίζει η Ευρώπη; Όχι. Τόσο, ώστε η ΕΕ βρίσκεται στη θέση όπου μπορεί να πουλήσει τα ακίνητα και τις πηγές στις οποίες έχει κερδίσει δικαιώματα, σε όποια άτομα ή ιδρύματα θέλει. Και μάλιστα οι Βρυξέλλες όταν θα το κάνουν αυτό, δεν θα υπάρχει καν ένας μηχανισμός δημοκρατικής εκπροσώπησης ή βουλής όπου θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Οι λεπτομέρειες αυτού του γεγονότος αποκρύβονται από τους Έλληνες.  Αλλά όταν το καταλάβουν, θα επαναστατήσουν, να μην έχετε καμία αμφιβολία!

Το άσχημο είναι ότι ούτε καν αυτό δεν είναι αρκετό για τη Γερμανία. Γιατί αυξάνεται το ποσό που πρέπει να πάρει και είναι αδύνατον για την Ελλάδα να το αποπληρώσει. Για το λόγο αυτό πιέζει την Αθήνα. Το αποτέλεσμα… Δυστυχώς, η Αθήνα είναι μέσο χειραγώγησης των ιδιοκτητών. Αυτό. Αν νομίζετε ότι είναι η βούληση του ελληνικού λαού αυτή που δεν μας δίνει τους πραξικοπηματίες, κάνετε μεγάλο λάθος.

Μετάφραση: Σοφία Αγγελίδου pontos-news.gr

Ανιχνεύσεις: Έχει άδικο;

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα